• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eurostar, Brüksel’e tüm tren seferlerini iptal etti

Eurostar, Brüksel’e tüm tren seferlerini iptal etti
Belçika’nın başkenti Brüksel’de art arda gerçekleşen saldırılar sonrası Avrupa alarma geçti.

Fransa ve İngiltere’de hükümet olağanüstü toplanarak, muhtemel saldırılara karşı alınacak önlemleri görüştü. Brüksel’deki saldırılar sonrası Avrupa ülkelerinde birçok havalimanı, metro, tren istasyonları ve sınırlarında güvenlik önlemleri artırıldı. Brüksel’deki tüm AB kurumları ve NATO’daki alarm seviyesi ise turuncuya yükseltildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de havalimanı ve metro istasyonunda art arda meydana gelen patlamalar sonrası diğer Avrupa ülkelerindeki havalimanı ve sınırlarda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Belçika yayın kuruluşu RTBF, Brüksel’deki saldırıların ardından Fransa sınırının kapandığını duyurdu.

Patlamalar sonrası Paris, Londra ve Brüksel arasında hizmet veren Eurostar, Brüksel’e tüm tren seferlerini iptal etti. Paris’te bulunan ve Belçika-Hollanda istikametindeki trenlerin de kullandığı Kuzey Garı (Gare du Nord) tahliye edildi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise, Brüksel’deki saldırıların ardından ek olarak bin 600 polis ve jandarmanın kritik bölgelere yerleştirileceğini açıkladı.

NATO da Brüksel’deki merkezlerinde güvenliği artırdı. Brüksel’deki tüm AB kurumlarındaki alarm seviyesi turuncuya yükseltildi. İsrail, Avrupa’ya bütün uçuşları iptal etti. Brüksel’deki patlamaların ardından Almanya’da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı olmak üzere diğer havalimanlarındaki güvenlik seviyesi artırıldı.

Berlin-Tegel Havalimanı’nda da “ziyaretçi terasının” kapatıldığı ifade edilirken, burada da polis sayısının artırıldığı ve uzun namlulu silahlarla polislerin devriye görevi yaptığı gözlendi. Almanya’dan Brüksel bağlantılı tren seferleri durduruldu. Almanya-Belçika sınırında güvenlik önlemlerinin artırıldığı, havalimanlarında ve tren istasyonlarında kontrollerin sıkılaştırıldığı bildirildi. Londra ve Brüksel arasındaki uçuşlarla hızlı tren seferlerinin durdurulduğu duyuruldu.

Hollanda ordusu da harekete geçti. Havaalanları ve sınırlarda alınan güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Brüksel’deki patlamalar sonrasında Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde havalimanı ve metrolarda güvenlik önlemleri artırıldı. Viyana Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Peter Kleemann, Brüksel’deki patlamalardan sonra ek polis kontrollerinin devreye girdiğini açıkladı.

Yerel polis ve güvenlik otoriteleriyle yakın işbirliği içerisinde olduklarını açıklayan Kleemann, Viyana ve Brüksel arasındaki bütün uçuşların iptal edildiğini, patlama haberinden sonra havalanan bir uçağın geri döndürüldüğünü kaydetti. Çek Cumhuriyeti’nde Prag, Brno, Pardubice ve Karlovy Vary şehirlerindeki havalimanları ve metrolarda güvenlik önlemlerini artırıldı. Polis Sözcüsü Katerina Rendlova, havalimanlarında polis güçlerinin takviye edildiğini ve dedektörlü kontrollerin başlatıldığını bildirdi. İspanya Dışişleri Bakanlığı da Brüksel’deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarında kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarının ardından Güney Kıbrıs Rum yönetimi “alarm seviyesini” yükseltti. Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Başbakan Viktor Orban’ın Brüksel’deki saldırıların ardından terör alarmının 2’nci düzeye yükseltilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Pinter, alınan önlemler çerçevesinde başkent Budapeşte’de havaalanına zırhlı araçların sevk edildiğini, meclis binasının önünde ve metro istasyonlarında terörle mücadele ekiplerinin görev yapacağını ifade etti.

ELYSEE’DE GÜVENLİK ZİRVESİ

Fransa’da da bir kriz masası oluşturuldu. Paris’teki havalimanında da güvenlik sıkılaştırıldı. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Savunma Bakanı Jean Yves le Drian, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelerek Brüksel’de meydana gelen olayları ve alınacak tedbirleri görüştü.

İNGİLTERE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ardından İngiltere Başbakanı Cameron da güvenlik yetkililerinin dahil olduğu COBRA grubunu olağanüstü toplantıya çağırdı. Cameron, “Brüksel’deki olaylar nedeniyle şoke oldum. Yardım için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı Brüksel’deki vatandaşlarına kalabalık yerlerden ve toplu taşıma araçlarından uzak durmasını tavsiye etti. İngiliz polisi, Brüksel’deki saldırıların ardından önlem çerçevesinde Birleşik Krallık genelindeki kilit noktalarda güvenlik tedbirlerinin artırıldığını duyurdu.

NATO DA TETİKTE

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yayımladığı yazılı açıklamada, Brüksel’deki saldırılar karşısında derin üzüntü duyduğunu belirtti. Bu kara günde müttefikleri Belçika’nın yanında olduklarını vurgulayan NATO Genel Sekreteri, “Bu bizim değerlerimize ve toplumumuza dönük korkakça bir saldırıdır. Terörizm demokrasiyi mağlup edemeyecek ve özgürlüklerimizi elimizden alamayacak” ifadesini kullandı. Brüksel’de bulunan NATO Karargâhı’nda alarm seviyesinin yükseltildiğini kaydeden Stoltenberg, tetikte kalmayı ve durumu çok yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim