• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Eurowings 700 personel ve 27 adet uçak alacak

Eurowings 700 personel ve 27 adet uçak alacak
Eurowings, önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın üçüncü en büyük low-cost havayolu olmak için uygun maliyetli non-stop uzun uçuş ağını genişletecek.

Lufthansa AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Eurowings sorumlusu Karl Ulrich Garnadt, “2015 yılında uzun zaman sonra ilk defa Germanwings’in direkt uçuşları ile kar ettik.  Şimdi, Almanya’dan Avrupa’ya başarılı Germanwings modelini genişleterek Eurowings’i, Lufthansa Group’un ikinci anahtar havayolu olarak konumlandırıyoruz” dedi.

Eurowings bu yıl ağırlıklı olarak uçuş ekibi ve pilotlardan oluşacak 700 çalışan istihdam etmeyi planlıyor. Şirketin büyüme hedefi doğrultusunda Mart 2017’ye kadar 180 koltuk kapasiteli 23 adet yeni A320 uçağı, aynı sayıdaki 90 koltuk kapasiteli CRJ-900 uçaklarının yerini alacak. Bu yenilik, kapasite artışını sağlarken uzun vadede son derece rekabetçi low-cost pazarında şirketin konumunu güçlendirecek.

Eurowings, yeni çalışanları ve uçakları ile sadece büyüme elde etmeyi değil aynı zamanda Avrupa genelinde yeni Eurowings merkezleri eklemeyi amaçlıyor. Viyana, Eurowings’in Almanya dışındaki ilk merkezi ve şirket, bu noktaları daha da arttırmayı planlıyor. Garnadt, “Avrupa’nın lider hava taşıyıcılarından biri olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Eurowings’in uzun menzilli uçuşlarının gördüğü yüksek talebin de kanıtladığı üzere Eurowings uzun mesafe uçuşlar için başarılı düşük maliyet modelini kullanan Avrupa'nın ilk havayolu şirketi oldu. Bu uçuşlarda %90’ın üzerinde doluluk kaydediliyor. Önümüzdeki aylarda uçuş ağı sürekli genişlemeye devam edecek. Bangkok ve Phuket (Tayland) ve Puerto Plata ve Punta Cana (Dominik Cumhuriyeti) gibi mevcut uçuş noktalarının ardından Mauritius ile ABD'de Miami ve Boston noktaları da çok yakında uçuş ağına eklenecek. Eurowings’in uzun menzilli uçak filosu da uluslararası uçuş ağları ile birlikte büyüyecek: Mevcut 2 adet Airbus A330’da oluşan filo, yıl sonuna kadar aynı modelde 6 adet uçağa çıkacak. Garnadt, “Bu filo, aynı zamanda güvenilir bir şekilde geniş bir ağa hizmet etmemize imkan sağlayacak” dedi.

Eurowings uzun mesafeli uçuşlarda müşterilerine fiyat ve kalite konusunda uçuş altarnatifleri sunuyor. Eurowings, WINGS eğlence ve WINGS bağlantı gibi kabin içi yenilikçi ürünleri ile rakiplerinden ayrılıyor.

Eurowings kısa ve orta mesafeli uçuşlarda da yenilikçi çözümleri ile öne çıkıyor. Yolcuların kendi akıllı telefonları ve tabletleri aracılığıyla çeşitli film, müzik ve oyun alternatiflerine ulaşabilecekleri uçak içi eğlence sistemi, bu yaz tüm A320 filosunda kullanılmaya başlanacak. Eurowings, bu hizmet için Lufthansa Systems tarafından geliştirilen  “BoardConnectPortable” sistemini kullanacak. 2016 yılının ikinci yarısından itibaren, tüm filo kademeli olarak uçak içi internet sistemi ile donatılacak.

Bu teknik yeniliklerin yanı sıra, Eurowings bu yıl yeni yaratıcı fikirleri de hayata geçirecek. Bunlardan ilki, web sitesinde sunulmaya başlanan fiyat garanti fonksiyonu. Bu fonksiyon ile yolcular, küçük bir ücret karşılığında almak istedikleri biletin fiyatını 72 saat süresince sabitleyebilecek, böylelikle kesin rezervasyon yapmadan önce aileleri veya arkadaşları ile seyahat planlarını ayarlama fırsatı yakalayabilecekler. Gelecekte ise, yolcular uçuş rezervasyonları dışında Eurowings web sitesinde sunulan transfer, araç kiralama, tren bileti, seyahat sigortası gibi hizmetlerden faydalanabilecek, hatta tatil paketlerini de satın alabilecekler. Eurowings CEO’su Oliver Wagner “Bu geniş kapsamlı yenilikler serisi, Eurowings’i konuklarımız için daha da çekici kılacaktır. Ayrıca, Eurowings’in üstün fiyat performansını öne çıkarmaya da devam ediyoruz” dedi.

Eurowings ile uçuşlar çok daha uygun fiyatlı olacak: Almanya iç hat uçuşlarında yolcular, 1 bagaj, koltuk rezervasyonu ve bir adet yiyecek içecek servisini içeren SMART  bilet fiyatlarında azalış görecekler. Ayrıca yolcular, 9 ile 15 euro arasında ücret ödeyerek BASIC biletlerine 1 adet bagaj ekleyebilecekler. Gelecekte yolcular Classic ve Gold tipi Eurowings kredi kartları ile uçuş öncesi upgrade yaparak daha fazla özel alana sahip olmak için yanı boş koltuk talep edebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim