• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

EVYAP Limanı Busbar vinç alıyor

EVYAP Limanı Busbar vinç alıyor
Haziran ayı içinde EVYAP Limanı için sekiz adet tamamı elektrik lastik tekerlekli Gezer (RTG) vinç siparişi verildi.

Konecranes Türkiye'den üçüncü RTG siparişini aldı. Haziran ayı içinde EVYAP Limanı için sekiz adet tamamı elektrik Lastik Tekerlekli Gezer (RTG) Vinç siparişi verildi.

Türkiye’ye Koncrane tarafından teslim edilecek olanlar ilk Busbar sistemli vinçler, enerji sistemini tamamen elektrik şeklinde düzenliyor. Yeni vinçlerin 2013 yılının mart ayında teslim edilmesi bekleniyor. Vinçlerin fiyatı konusunda ise taraflar her hangi bir açıklamada bulunmadı.

Busbar güçlü Konecrane RTG'ler, ayrıca ağ frenleme sistemine sahip. Sistem enerji harcamasını yüzde 60 oranında azaltırken, ayrınca yerel emisyonları ise yüzde 95 oranında düşürüyor. Yerel şebekeden çalışan vinçler, dizel jeneratörlerle çalışmıyor. Hidroliklerle de alakası olmayan vinçler, tam ebatlı bir dizel jeneratörle geliyor ve elektrik kesilmeleri durumunda işlevsiz kalmaması için tam ebatlı bir dizel jeneratörle Konecranes dizel enerji teknolojisi ile de donatılmış durumda.

Geleceği düşünen bir liman operatörü olan 615 bin TEU kapasiteli EVYAP limanı operasyonlarında enerji tasarruflu çözümler ve çevre dostu teknolojiler kullanıyor.

Konecranes'in Satış Müdürü Kim Salvén "EVYAP limanı Konecranes'i seçtiği için son derece gururluyuz. Bu tercihin sebeplerinden biri de bizim 16 tekerlekli RTG'lerimizi hali hazırda bulunan 8 tekerlekli RTG filsouna sorunsuz bir şekilde adapte edebilmemiz. EVYAP sahip olduğu sabit vinçleri daha fazla üretkenlik ve daha kolay kullanım ile çalıştırabilecek. RTG’lerin teslimi bizim için son derece önemli. Türkiye'ye yaptığımız bu üçüncü teslim olmasına rağmen ilk kez Busbar - güçlü RTG'yi teslim edeceğiz. Bu teslimatla birlikte Türkiye’de bulunan tamamen elektrikli RTG filomuz 13 üniteye çıkacak" dedi.

Teslim edilecek RTG vinçlerinin kaldırma kapasitesi 40 ton. Vinçler 7 kamyon şeridi genişliğindeki 1 ile 6 arası konteynerleri üstüste koyma yetisine sahip.

evyap_vinc.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim