• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

'Farkında olmadan' TÜRKSAT'a dönmüşler

'Farkında olmadan' TÜRKSAT'a dönmüşler
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yayınları kesmek amacıyla TÜRKSAT'a girmeye çalışırken yakalanan 4 şüpheli, ifadelerinde darbeye karşı duranlara desteğe gittiklerini ileri sürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yayınları kesmek amacıyla TÜRKSAT'a girmeye çalışırken yakalanan 4 şüpheli, ifadelerinde darbeye karşı duranlara desteğe gittiklerini iddia etti.

Ediinilen bilgiye göre, darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'a giren FETÖ mensuplarınca yayınları kesmeleri için çağrılan, içeri girmeye çalıştıkları sırada yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Salih Mehmet Dağköy, Burhan Güneş, Aydın Yavuz ve Birol Baki, ifadelerinde yayınları kesmek için TÜRKSAT'a gittiklerini inkar etti. 

İzmir'de yaşayan Dağköy, darbe girişiminin olduğu gün İstanbul'a gittiğini, diğer şüpheliler Baki ve Güneş ile buluştuktan sonra Ankara'ya geçtiklerini söyledi.

Diğer şüpheli Yavuz ile Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir araya geldikten sonra araç kiraladıklarını aktaran Dağköy, şehir içinde dolaşmaya başladıklarını anlattı.

Arabada bulundukları sırada radyodan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbeye karşı "Meydanlara çıkın" çağrısını duyduklarını ve bunun üzerine konvoya katıldıklarını savunan Dağköy, TÜRKSAT'a saldırı olduğunu duyduklarını iddia etti.

TÜRKSAT'ın bulunduğu bölgede polis tarafından durdurulduklarını ifade eden Dağköy, kendilerini durduranların polis mi, darbeci mi olduklarını bilmediklerini, bu sırada araçtaki bir arkadaşının 'İçeriden bizi çağırdılar.' şeklinde sözler söylediğini, kendilerinin TÜRKSAT'taki darbecilerle herhangi bir bağlantılarının olmadığını öne sürdü.

"O anki panikle döndük"

Darbeye karşı duranlara destek vermek için oluşturulan konvoya katıldıklarını, daha sonra konvoydakileri beklemek amacıyla TÜRKSAT'ın bulunduğu bölgeye gittiklerini iddia eden Dağköy, "O anki panikle farkından olmadan Konya yolundan TÜRKSAT'a dönmüş bulunduk. Konvoyu beklemek için uygun yer ararken polisler bizi durdurdu. Bizim oraya geliş amacımız tamamen destek olmaktır." ifadelerini kullandı.

Bilgisayar mühendisi olduğunu, Samanyolu TV'de 5 yıl çalıştığını söyleyen Dağköy, çocuklarının Fetullah Gülen'e ait cemaat okullarında eğitim gördüğünü ve Şifa Üniversitesinde Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görev yaptığını anlattı.

"Panikle 'Bizi çağırdılar' dedim"

Diğer şüpheliler ile şehir içinde gezdikleri sırada darbe karşıtı konvoya katıldıklarını, daha sonra TÜRKSAT kavşağında hareketlilik gördüklerini, kullandığı aracı o tarafa doğru sürdüğünü savunan Burhan Güneş de radyodan duydukları darbe haberlerinin ardından yalnız kalmamak için konvoya katılmak istediklerini bildirdi.

Polislerin kendilerini durdurduğunu aktaran Güneş, "Polis olduklarını sonradan öğrendiğimiz şahıslar bizi durdurduğu esnada ben panikle 'Bizi çağırdılar' dedim ancak beni buradan arayan da çağıran da olmadı. TÜRKSAT içerisinde hiç kimseyi tanımam. Benim bir anlık panik ve korkuyla söylediğim bir ifadedir." diye konuştu.

Güneş, cep telefonundaki verileri silmeye çalıştığının hatırlatılması üzerine, o sırada telefonunun ışığını açmaya çalıştığını iddia etti.

TÜRKSAT'ın bulunduğu noktaya giden yola panikle girdiklerini savunan Güneş, yayınları kesmek için herhangi bir müdahalede bulunabilecek teknik bilgiye sahip olmadığını öne sürdü.

Darbe girişiminin ardından demokrasiye destek olmak için konvoya katıldıklarını savunan elektrik mühendisi Aydın Yavuz da daha sonra konvoydan koptuklarını ve tekrar konvoya katılmak için TÜRKSAT'ın bulunduğu yere gittiklerini iddia etti.

TÜRKSAT'ın bulunduğu bölgede polis tarafından durdurulduklarını, ardından kendisine kelepçe takıldığını kaydeden Yavuz, bugüne kadar TÜRKSAT'a sadece bir kez, 2 yıl önce bir ürünün tanıtımı için gittiğini savundu.

Yavuz, kendisini götürecek ekip aracı beklendiği sırada bombalama olacağı söylentilerinin ardından korkarak arazide saklanmaya başladığını anlatarak, "Polisten kaçma gibi bir niyetim yoktu. Can güvenliğim açısından orada beklemeye başladım. Uçak bombalaması, ardından helikopter halkın içerisine doğru ateş etmeye başlayınca ben de ateş altında kaldım." dedi.

Şokun etkisiyle baygınlık geçirdiğini öne süren Yavuz, itfaiyenin çıkan yangını söndürmeye çalıştığını hatırladığını, daha sonra akaryakıt istasyonuna giderek emniyeti ve ambulansı aramalarını istediğini aktardı.

Bir dolarlık banknotlar ele geçirildi

Katıldıkları konvoyu beklemek için TÜRKSAT'ın bulunduğu noktaya gittiklerini ileri süren Yavuz, amaçlarının demokrasiye destek vermek olduğunu iddia etti.

Elektrik mühendisi Birol Baki de TÜRKSAT'ta yayınları kapatabilme kabiliyetinin bulunmadığını ileri sürdü.

Savunmalarında iş görüşmeleri için Ankara'da buluştuklarını iddia eden şüphelilerin üzerinde daha önce bazı FETÖ mensuplarında bulunan bir dolarlık banknotlar ele geçirildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim