• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Fatih Şener: Suudi Arabistan dostluğunun sonuçlarını lojistikte hissetmek istiyoruz

Fatih Şener: Suudi Arabistan dostluğunun sonuçlarını lojistikte hissetmek istiyoruz
UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Suudi Arabistan Kralının ziyaretinin önemine dikkat çekerek "Ortadoğu’ya taşımalarımızda kilit role sahip Suudi Arabistan’da yaşadığımız taşıma sorunlarının çözümü için bu ziyaret önemli bir fırsat” dedi.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Suudi Arabistan Devlet Başkanı’nın Türkiye’yi ziyareti ve iki ülke ilişkilerinin gelişmekte olmasından sektör olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirterek “Ortadoğu’ya taşımalarımızda kilit role sahip Suudi Arabistan’da yaşadığımız taşıma sorunlarının çözümü için bu ziyaret önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Suriye krizi sonrasında bir süre Mısır üzerinden yapılan Ortadoğu taşımaları bu ülkenin de Nisan 2015'ten itibaren geçişlere izin vermemesi üzerine, tek seçenek olarak Süveyş kanalı üzerinden yapılabilir hale gelmişti.

Çok yüksek olan Kanal geçiş ücretine rağmen Hatay Ro-Ro’nun fedakarlıkları ile sürdürülen bu taşımalar son dönemde Suudi Arabistan vize prosedürleri sebebiyle yapılamaz hale geldiğini anlatan Şener; “Aracını gemiye bindirip Suudi Arabistan'a gönderen sürücülerin gemiden inen araçlarını almak üzere uçak yolu ile Suudi Arabistan'a girişleri mümkün olmuyor, Suudi Arabistan tarafı Şoför ancak aracı ile birlikte ülkeye giriş yapabilir diyor.. Bu konuda Ulaştırma, Ekonomi ve Dışişleri Bakanlıklarımız ellerinden geleni yaptı; ancak sonuç almak Suudi tarafının tutumuna bağlı” dedi.

HATAYLI RO-RO OLMASA TAŞIMA DURACAKTI!

Şener “Bölgede ulaşmada yaşanan sorunlar nedeni ile, ihracatımız durma noktasına gelmişken 2015 yılında UND üyesi bir grup Hatay'lı nakliyeci sorumluluk aldı ve yola çıktı. Bölgeden 50 taşımacı bir araya gelerek Hatay Ro-Ro'yu kurdular ve 2015 yılında 10 binin üzerinde araç taşıdılar. Her türlü zorluğa rağmen bu taşımayı başarıyla sürdürüyorlar bu fedakârlıklar desteklenmelidir” dedi.

Fatih Şener “ Mersin’den İtalya’ya RoRo ile yapılan taşımaya göre daha kısa olmasına rağmen Süveyş Kanalı Ücreti sebebiyle iki katı daha pahalı hale gelen Suudi Arabistan taşımaları zaten zorluklara rağmen yapılırken ayrıca bir de Sürücü vizesi sorunu ile karşı karşıya kalmış durumdayız”.

İHRACATÇIMIZ RAHAT OLSUN!

Taşıma zorluklarının çözülmesi Türkiye ve Suudi Arabistan Ekonomileri için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Şener, “umuyoruz vize sorunu yakında çözülecektir;  bölgeye mal gönderen ihracatçımız rahat olsun, mallar hiçbir zaman yerde kalmayacak ve müşterisine ulaştırılacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim