• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Feleknas Uca bu sabah sınırdışı edildi!

Feleknas Uca bu sabah sınırdışı edildi!
Türkiye'ye geldiği üç gün önce havalimanında 'PKK/KCK içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği iddiasıyla' gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknaz Uca, bu sabah sınırdışı edildi.

 

Üzerindeki 243 adet B1 vitaminine el konan Uca, ifadesinde, 'Bu ilaçları Diyarbakır 'daki şiddet gören ve düşük tehlikesi olan verilmek üzere Diyarbakır İHD 'ye iletecektim. Bu ilaçları getirmek için herhangi bir örgütten talimat almadım' dedi. Sorgusunda Uca'ya, eski DEP milletvekilleri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'la çekilmiş görüntüleri ve cep telefonundan çıkan görüntü ve müzik parçaları soruldu. Uca, 'Herhangi bir örgütle bağlantım yoktur' dedi.
 
Avukatı Ramazan Demir'in verdiği bilgiye göre Uca, dün akşam İstanbul Emniyeti'nden Çağlayan 'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülerek Savcı Adem Özcan tarafından sorgulandı. İfadesine kendi tercihiyle Türkçe başlayan Uca, 'İfadesinin alınmasında güçlükler yaşanması ve Türkçe kelimeleri kullanmasında zorlanmasından dolayı' Kürtçe bilen polis memurlarından İnayet Gök'ün tercümanlığında sorguya devam edildi. Hakkında sınırdışı kararı verilen Uca, ifadesi alındıktan sonra Yabancılar Şubesi Misafirhanesi'ne götürüldü. Burada konaklatılması planlanan Uca, BDP 'lilerin İçişleri Bakanlığı'nı araması üzerine iki polis refakatinde İstanbul Atatürk Havalimanı 'na götürüldü. Uca, saat 07.50'deki ilk uçakla Almanya 'ya gönderildi. Uca, ifadesinde şunları söyledi:
 
'B1'LERİ ALMANYA'DAN GETİRDİM'
 
Ben kendim İHD'ye iletilmek üzere Almanya'dan temin ettiğimi B1 vitaminleriyle Türkiye 'ye hava yoluyla geldim. Bu ilaçları Diyarbakır'daki İHD'ye iletecektim. (Türkçe kelimeleri kullanırken zorlanmasından dolayı bu aşamadan sonra Kürtçe bilen tercümanla devam edildi) Orada bulunan (Diyarbakır) bayanlarla konuşulup ihtiyacı olan bayanlara verilecekti. Diyarbakır'da şiddet gören ve düşük tehlikesi olan bayanlar için bu ilaçlar kullanılacaktı. Ben bu ilaçları getirmek için herhangi bir örgütten veya elemanlarından talimat almadım. Ben geçen yıl Van depreminden sonra depremzedelere kullanılmak üzere aynı ilaç ve yardım malzemelerini Van'a getirmiştim. Herhangi bir sorun da yaşamadım. Açlık grevlerinden haberim vardı. Ancak ben bu ilaçları açlık grevleri için getirmedim. Böyle bir amacım olsaydı doğrudan cezaevine götürmeyi düşünürdüm.
 
CEP TELEFONUNDAKİ MÜZİK
 
Benim PKK / KCK örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Örgüt yöneticileriyle de bir irtibatım söz konusu değildir. Ancak Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal daha önceden milletvekilliği yaptığı için Belçika 'da konferanslarda bir araya gelmişizdir. ŞU anda bana göstermiş olduğunuz görüntülerde bu kişiler yanıma geldiği için onlarla yürümüşümdür. Özellikle onlarla bir arada olma kastıyla yürümüş değilim. Bana göstermiş olduğunuz fotoğrafın ne zaman çekildiğini hatırlayamadım. Cep telefonundan çıktığı belirtilen görüntüleri ben yüklemedim. Bunları kabul etmiyorum. Ancak müzik parçaları herkes tarafından dinlenen parçalardır. Özellikle bulundurmuş değilim.
 
'SOSYAL PROJELER YÜRÜTTÜM'
 
1998 yılından bu yana birçok ülkeyi gezdim, gezdiğim ülkelerde de barıştan ve insan haklarından bahsettim. Filistin , Afrika , Latin Amerika 'ya sosyal projeler nedeniyle gittim. Genel olarak kadın haklarıyla ilgili projelerdi. 2007 yılında Kuzey Irak 'ta gerçekleşen bombaları saldırı sonucu ölenler olmuştu. O bölgelere yardım için de gitmiştim. Afrika ülkelerindeki kadın sünnetlerinin kaldırılması için projelere katıldım. Bizzat bu projeleri organize ettim. 1999-2009 yılları arasında iki dönem Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak seçildim. Bu siyasi faaliyetleri yürütürüm. Bu hapları getirme nedenim de daha önce yürüttüğüm faaliyetlerden dolayıdır.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim