• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Fethiye Teleferik Projesi'nin temel atma töreni gerçekleşti

Fethiye Teleferik Projesi'nin temel atma töreni gerçekleşti
Türkiye'de yamaç paraşütü denildiği zaman akla ilk gelen, dünyanın 4 bir yanından "yamaç paraşütü" meraklılarını kendine çeken Fethiye, Babadağ ve Ölüdeniz, 30 yıllık bir hayali gerçekleştirerek "teleferik"e kavuşuyor.

Türkiye'de yamaç paraşütü denildiği zaman akla ilk gelen, dünyanın 4 bir yanından "yamaç paraşütü" meraklılarını kendine çeken Fethiye, Babadağ ve Ölüdeniz,  30 yıllık bir hayali gerçekleştirerek "teleferik"e kavuşuyor.

Orman yolundan 45 dakika süren bir yolculuktan sonra Babadağ'a çıkan "yamaç paraşütü" meraklıları, teleferikten sonra tam 7 dakikada Babadağ'a ulaşacaklar. 

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi Fethiye Teleferik Projesi'nin Temel Atma Töreni, dün akşam Fethiye Ölüdeniz'de 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.  

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde, KIRTUR Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik San. ve Tic. Ltd. Şti'nin yapımını üstlendiği "Fethiye Teleferik Projesi"nin yapımı 18 ay sürecek. Proje bittiğinde ise, Babadağ'a sadece yaz ayında 1 milyon kişinin taşınması bekleniyor. Fethiye turizmini canlandıracak proje, Fethiye'nin tam 30 yıllık hayali olma özelliğini de taşıyor. 

FETHİYE TELEFERİĞİNE KAVUŞUYOR

"Sky Walk Fethiye" Teleferik Projesi'nin temel atma töreni, dün akşam Ölüdeniz Belcekız'da düzenlenen törenle gerçekleşti.

KIRTUR Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Hasan Özyer, Ali Boğa sahnede hep birlikte "Sky Walk Fethiye Teleferik Projesi"nin ilk harcını atmak için, sahnede hazırlanan butona bastılar.

Fethiye Teleferik Projesi'nin temel atma töreninde ilk konuşmayı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Akif Arıcan yaptı. Arıcan "Fethiyemizin 30 yıllık hayalini bugün gerçeğe dönüştürüyoruz. Babadağ teleferik projesinde zorlu bir süreçten bu aşamaya geldik. Teleferik projesi Fethiyemizi önemli bir hava sporları merkezi haline getirecek" dedi. 

Muğla Valisi Sn. Esengül Civelek ise gecenin 2'nci konuşmasında "Fethiye'nin 30 yıllık hayali gerçeğe dönüşüyor. Muğla, turizm sektöründe marka bir kent. Bugün temelini atacağımız Babadağ Teleferik Projesi doğa sporlarının yaygınlaşmasında büyük etki yaratacaktır" dedi. 

AZİZ KİRAZ, KOLPA ve HADİSE SAHNEYE ÇIKTI

Ebru Hekimoğlu ve Ceyhun Yılmaz'ın gecenin sunuculuğunu üstlendiği Fethiye Teleferik Projesi'nin Temel Atma Töreni'nin ardından ise Aziz Kiraz ve Kolpa Grubu'nun ardından Hadise sahne aldı. 

duruş.jpgtemel.jpghadi̇se.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim