• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Fethiye'de tekne turu fiyatları düşüşte

Fethiye'de tekne turu fiyatları düşüşte
Muğla'nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren tur tekneleri, denetimi yapılmayan bazı tekne sahiplerinin taban fiyatı delmesinden rahatsız.

Fethiye'de tekne turu fiyatları düşüşte

İlçede tur teknelerinin bağlı olduğu iki ayrı kooperatif bulunmasına rağmen, tekneler arasında farklı fiyat uygulanıyor. Farklı fiyat uygulaması müşterileri memnun ederken, işletme sahipleri uygulamadan tedirgin.

Havaların geç ısınması ve milletvekili seçimleri nedeniyle sezona geç başlayan Fethiyeli tekneciler, denetimsizlikten şikayetçi. Fethiye kordon boyunda hizmet veren 28 teknenin bağlı olduğu 12 Adalar ve Koyları Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Özcan Yılmaz, taban fiyat 25 TL olmasına karşın bazı tur teknelerinin fiyatları 15 TL'ye kadar indirdiğini söyledi. Kendilerinin kooperatif olarak her yıl sezon başında taban fiyat belirlediklerini ama sezon başlayınca bu fiyatın delindiğini aktaran Yılmaz, "Bu konuda her hangi bir yaptırımımız yok. Biz taban fiyata uymayan işletmeleri sadece kooperatif üyeliğinden çıkartabiliyoruz. Fakat üyelikten çıkan tekneler çalışmalarına aynen devam edebiliyorlar. Fiyatlardaki dengesizlik müşterileri memnun ediyor gibi görünse de turizm sezonunu komple tehdit ediyor. Önümüzdeki yıllarda Fethiye kordonunda tura çıkacak tekne kalmayacak. Bizim istediğimiz, fiyatların bazı kurumlar tarafından denetlenmesi ve uymayanlara yaptırım uygulanmasıdır." dedi.

Fetur-Yol Kooperatifi de taban fiyatı delen teknelerden şikayetçi. Kooperatif Başkanı Mustafa Taban, bazı teknelerin fiyatlarını 15 TL'ye kadar düşürmesi nedeniyle kordondaki çok sayıda teknenin 12 adalar turlarına 5-10 kişi ile çıkmak zorunda kaldığına dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim