• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Fevzi Çakmak UND başkanlığına adaylığını açıkladı

Fevzi Çakmak UND başkanlığına adaylığını açıkladı
Plastnak Sahibi Fevzi Çakmak Hatay'da UND Başkanlığına adaylığını açıkladı. Çakmak daha önce yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı UND'de başkanlık için yarışacak.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) mart ayında gerçekleşecek genel kurul toplantısında yapacağı seçimle yeni başkanını belirleyecek. UND Başkanlığı için Plastnak Sahibi Fevzi Çakmak adaylığını açıkladı. UND'nin eski başkanlarından Tamer Dinçşahin ile Ruhi Engin Özmen de Çakmak'ın Hatay'daki ilk toplantısında yanında yer aldı. Çakmak'ın bakanlık adaylığını açıkladığı ilk toplantısına 60'a yakın nakliyeci katıldı. Hatay'da bölge nakliyecileri ile buluşan Çakmak neden başkan adayı olduğunu ve neler yapacağını anlattı. 

'ŞİMDİ GÜÇLÜYÜZ, HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

Sektörde birlikteliğin nasıl sağlanacağı konusuna özellikle değinen Fevzi Çakmak:' Sektörümüz zor günler geçiriyor. Bazı güzergahlarda taşımalarımız durma noktasına geldi. Ekonomimizin daha iyi yere gelmesi için sektörümüzün ihtiyaçlarını daha iyi anlatmalıyız. 30'uncu genel kurulu gelecek aylarda gerçekleştireceğiz. Biz arkadaşlar olarak aday olma kararı aldık. Bizler tek tek yapamadıklarımızı başarmak, çözülemeyeni çözmek için bu çatı altında bir araya geldik. 1974 yılından bugüne kadar derneğimize başkanlık yapanlara hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Önümüzdeki günlerde birlikte katılımcı, şeffaf bir çalışma ekibi oluşturacağız. Sektörümüzü daha ileriye taşımak için yola çıktık. Her bölgeden taşımacıların bizlerle çalışması çok önemli. Bu nedenle; şimdi güçlüyüz, hep birlikte daha güçlü olacağız diyorum.'' ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fevzi Çakmak, adaylığı ile ilgili şunları söyledi; ' Biz bu yola 2 yıl önce çıktık. Sektörün alternatif projelere, alternatif yollara ihtiyacı vardı. Tamer Bey'in başkanlığı böyle başlamıştı. Ben, Ruhi Bey ve Tamer Bey, Tamer Bey'in başkanlığı döneminde beraber çalıştık. Sektörü nasıl ileri taşırız diye hep beraber yola çıktık. Bu yolda da arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Hatay'ın morale ihtiyacı var. Hatay'ın UND'ye, UND'nin Hatay'a ihtiyacı var. Bu nedenle Hatay'dan start verdik. Bugün karşınızdaysak Ruhi Bey'e Tamer Bey'e Necmi Çoban'a teşekkür ediyorum. 2 yıldır kendilerini bilgilendiriyorum. 1 yıl önce burada bir kahvaltı yapmıştık. Gelin birlikte olalım demiştim. Dün Çetin Bey ile görüştüm. Buraya geldiğimi biliyor. Kafamızda başka bir manifesto yok. Bizim derdimiz sektördür.' 

Seçildiği takdirde neler yapacağından bahseden Çakmak; 'Seçilirsem sektörü ben temsil edeceğim. İcra Kurulu'nu yeniden yapılandıracağız. Alternatif Ro-Ro şirketlerinin tümü derneğimiz tarafından desteklenecek. UND'nin finansman yapısı masaya yatırılıp, sıkıntılar çözülecek. TOBB'daki temsili sağlanacak.' dedi.

Toplantıda söz alan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hikmet Çinçin yaptığı konuşmada; 'UND Hatay nakliyecisinin sorunlarını çözmek için elini taşın altına koydu. Özellikle Ortadoğu'daki sorunlardan sonra sorunları büyüdü. Nakliyeciler sonuna kadar mücadele ediyor. Hatay Ro-Ro sektöre yatırım yapıyor. Sektör hak ettiği desteği bugüne kadar bu arkadaşlara veremedi. Sayın Çetin Nuhoğlu ile uzlaşamadıkları noktalar oldu. Hatay Ro-Ro'yu iyi dinlemek gerekir diye düşünüyorum. dedi.

Hatay Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler ise yaptığı konuşmada, Hatay Ro-Ro'nun kuruluşunda karşılaştıkları sorunlardan ve UND'ye üye olma süreçlerinden bahsederek;' Çok konuşmayacağım dedim. Bir konuşulursa bin ah işitilir. Burada Ruhi Bey'i görmekten büyük mutluluk duydum. Nakliyecilerin sorunları yerine engelleyemediğimiz bizim dışımızda gerçekleşen sorunlarla uğraşıp durduk. 2003 yılında şirketi kurduğumda 2011'e kadar UND'ye üye olmamıştım. Sebebi UND'nin bizim güzergahımıza gereken önem vermemesiydi. ATSO'da indirim olduğu için üye oldum. Cilvegöz için 2012 yılında eylem yaptık. Sonra dedik ki geçen yıl başkanla tanıştık ve Ruhi Bey'in yanına gidelim UND'yi yanımıza alalım dedik. Biz yarın Ankara'ya gidiyoruz siz de bizimle gelin meclise gideceğiz ve problemleri gündeme getireceğiz dedik. Ankaraya gittik durumu anlattık. Bir sonraki hafta Mısır için teşvik çıkarıldı. 2014 yılında insanlar bir kasa bir masa gemi işletiyorsa biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kendi Ro-Ro şirketimizi kurduk. Ruhi Bey'in başkanlığı döneminde aldığımız desteği bu süreçte alamadık. Sıkıntıları anlattığımızda da yanlış anlaşıldık. Kötü olmamak adına sustuk. Hatay'daki tırların yüzde 70'i hala Cilvegözü'nde. Bu tırlar burada çalışamazsa Avrupa güzergahına Rusya hattına dalacaklardır. Ben değil, biz olacaksak sonuna kadar biz duygusuyla hareket eden kimse onun arkasında duracağız. Sektörün sorunlarına duyarsız kalanların da gücümüz yettiği kadar karşısında duracağız. Yeni gelecek arkadaş mevcut mantıkla hareket ederse bu sefer Anadolu rahat durmayacak. Başta da ben.' dedi.

fevzi_cakmak.jpghikmet_cincin.jpgibrahim_guler.jpgtoplu1_und.jpgtoplu2_und2.jpgtoplu_und.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim