• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Fırtına Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını esir aldı

Fırtına Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını esir aldı
Fırtına Marmara Bölgesi'nde de etkili olurken, Bursa ve Bandırma'da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle İDO ve BUDO, Bursa, Bandırma, Avşa Adası ile Yalova’ya yaptığı bazı deniz otobüsü ve feribot seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Marmara  Bölgesinde etkili olan fırtına Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Bandırma'da dev dalgalar yüzünden yük gemileri açıkta demir atarken küçük balıkcı tekneleri ise denize açılamadı. Fırtına yüzünden İDO ve BUDO, Bursa, Bandırma, Avşa Adası ile Yalova'ya yaptığı bazı deniz otobüsü ve feribot seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

Saatteki hızı 50 kilometreye kadar ulaşan fırtına Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, sabah saat 07.00'de yapılacak İstanbul (Yenikapı)-Bandırma feribot seferi ile saat 10.00 ve sat 12.30 gerçekleştirilecek olan Bandırma-İstanbul (Yenikapı) feribot seferlerinin iptal olmasına neden oldu. Şiddetli poyraz nedeniyle Bandırma Limanı'ndakii mendireke vuran dev dalgalar ilginç görüntülere neden oldu. Fırtına yüzünden Liman dışında sıra bekleyen yük gemileri demir atmak zorunda kalırken, yiyecek ve içecek ihtiyaçları ise romorklarla karşılandı. İskelede bulunan küçük balıkcı tekneleri ise denize açılamazken, kötü hava koşulları nedeniyle Bandırma Çelebi Limanı'nda ki, tahmil ve tahliye işlemleri gerçekleşemedi. Bandırma'da fırtına yüzünden 17 Eylül Mahallesi'ndeki bir ağaçta devrildi.

Bu arada fırtına yüzünden BUDO ile İDO'nun Mudanya, Yalova ve Avşa Adası'na da yapacağı bir çok deniz otobüsü, hızlı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Meteoroloji yetkilileri özellikle fırtınanın yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim