• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Fransa ile Çin yeni yük treni hatları ile birbirine bağlanıyor

Fransa ile Çin yeni yük treni hatları ile birbirine bağlanıyor
Bir Kuşak -Bir Yol Girişimi’nin sağladığı lojistik olanaklar ile Çin ile Fransa arasında aktarmasız demiryolu taşımacığı daha fazla güzergahta gerçekleşiyor.

Bir Kuşak -Bir Yol Girişimi’nin sağladığı lojistik olanaklar ile Çin ile Fransa arasında aktarmasız demiryolu taşımacığı daha fazla güzergahta gerçekleşiyor. Çin malları yüklü kargo trenleri, Cumartesi günü Fransa'nın Dourges kentine gitmek üzere Orta Çin'in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan'tan ayrıldı. Bu, Çin ile Avrupa arasında 10,815 kilometreye uzunluğunda yeni bir nakliye rotasının oluştuğuna işaret ediyor. 

Yeni rotada hareket eden tren Kazakistan, Rusya, Beyaz Rusya, Polonya ve Almanya'dan geçerek Fransa'ya denizyolu taşımacılığına kıyasla 20 gün daha erken ulaşırken aynı zamanda karbondioksit emisyonunu da azaltıyor. İlk trene elektrikli ürünler ve spor giyim malzemeleri taşıyan 41 konteynır yüklendi. 

2012 yılından beri Wuhan ile Avrupa arasında yaklaşık 16 nakliye güzergâhı oluşturuldu. Bu nakliye hatları Wuhan'ı Avrupa, Orta Asya ve Batı Asya'daki 60'dan fazla şehre bağlıyor. 20 Ekim itibariyle toplamda 25.000 konteynır taşıyan 277 tren bu güzergahları kullanarak Çin ile Avrupa arasında kargo taşımacılığı yaptı. Bir Kuşak -Bir Yol projesi kapsamındaki demiryolu hatları Asya ve Avrupa’yı Çin ile birbirine bağlayarak ülkeler arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim