• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Fransa’da tren ve metro görevlileri greve başladı

Fransa’da tren ve metro görevlileri greve başladı
Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 öncesinde tren ve metro haklarında çalışan görevliler, boykot kararı aldı.

Fransa’da bir süredir devam eden grevler, Avrupa Şampiyonası’nda futbolun önüne geçti. Air France pilotlarının 11-14 Haziran arasında grev kararı almasının ardından ülkenin iki önemli sendikası CGT ve Sud-Rail çalışanları da tren ve metro hatlarını tamamen bloke etme kararı aldı.

METRO VE TREN HATLARI BLOKE EDİLDİ

Fransa ile Romanya arasında oynanacak olan karşılaşmayla başlayacak olan Avrupa Şampiyonası’nda taraftarları kötü bir sürpriz bekliyor. Daha önce 11-14 Haziran tarihleri arasında greve gideceklerini açıklayan Air France pilotlarının ardından bir şok da metro ve tren çalışanlarından geldi. Fransa’nın iki önemli sendikası CGT ve Sud-Rail, Avrupa Şampiyonası açılış maçının yapılacağı Stade de France’a giden metro ve tren hatlarının tamamını bloke etme kararı aldı.

ÇALIŞANLAR GREV YAPIYOR

Stade de France hatları olan bölgesel RER trenlerinin B ve D hatlarında görev alan çalışanların yüzde 100’e yakınının grev kararı aldığını söyleyen sendikalar, bu eylemin bugün başladığını duyurdular.

TRENLER SERVİSTE OLACAK

Öte yandan RER trenlerinin B ve D hatlarında işleyen her iki trenden birinin serviste olacağını bildiren Fransa Ulusal Demiryolları SNCF Yöneticileri, Avrupa Şampiyonası boyunca sıkıntı yaşanmaması için CGT ve Sud-Rail sendikaları ile diyaloğu devam ettirdiklerini açıkladılar.

HOLLANDE UYARDI: SEKTEYE UĞRATMAYIN

Sendikalarda yaşanan bu gelişmenin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sendikalara uyarıda bulundu. Turnuva sırasında herhangi bir kesinti yapılmasını istemeyen Hollande şu ifadeleri kullandı:

“Devletin görevini yapması gerekir çünkü bu herkesin duygusuna hitap eden bir durumdur. Gerekli olan bütün önlemler alınacaktır. Aynı zamanda,eylemlere katılanların kendi sorumluluğunu yüklemesi gereken organizasyonların bu festivali sekteye uğratmaması gerekir.”

“FUTBOLSEVERLERİ DÜŞÜNÜN”

Fransa Spor Bakanı Thierry Braillard da sendikalara çağrıda bulunurken, “Futbolseverleri düşünmeleri gerekir. Grev yapmak için başka zamanlar da varken, şampiyonanın başlamasına kısa bir süre kala bunun yapılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim