• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Fransızlar ortaklık için Türkiye'ye geliyor

Fransızlar ortaklık için Türkiye'ye geliyor
Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande'ın ziyaretinin ardından Türkiye, şimdi de Fransız havacılık ve savunma sanayisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

60 şirket, 3 ticari birlik (sivil havacılık ve savunma sanayi havacılık grubunu içeren GIFAS, deniz savunma grubunu içeren GICAT ve yer grubunu içeren GICAN), Ulusal Havacılık Araştırma Merkezi (ONERA) ve Uzay Vadisi kümelenmesini kapsayan 90 kişilik Fransız Heyeti 25 Şubat tarihinde İstanbul’da olacak. Airbus Group, Safran ve Thales gibi büyük şirketlerden, KOBİ'ler için ekipman üreticilerine kadar tüm katılımcı firmalar, Fransız sanayi kollarının tamamını temsil ediyor. Müşteri, iş ortağı ve tedarikçi arayışı ile 4 gün boyunca Türkiye'de kalacak heyet, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Sakarya’da Türk meslektaşları ile biraraya gelecek.
DGA (SSM’nin Fransız eşdeğeri) ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından organize edilen Türk-Fransız Sanayi Günü, 27 Şubat Perşembe Günü Sheraton Hotel Ankara’da Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ile Fransız Silahlanma Birliği adına Laurent Collet-Billon himayesinde gerçekleşecek. Türk-Fransız Sanayi Günü süresince organizasyona ev sahipliği yapan SaSaD Başkanı Kudret Önen, GIFAS Başkanı Marwan Lahoud ve ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) yöneticileri Fransız ve Türk şirketleri arasındaki işbirliklerini içeren örnek sunumlar eşliğinde konuşma yapacaklar.
GIFAS ve Türk partneri SaSaD tarafından düzenlenen bu ziyaretin amacı, iki sanayi arasında dünya çapında küresel konumları ile orantılı uzun dönemli ikili ilişkiler kurmaktır. Bu doğrultuda SaSaD ve GIFAS aralarındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Türk-Fransız Sanayi Günü'nde bir mutabakat muhtırası imzalayacak.

GIFAS:

Fransız Uzay Sanayii Derneği, GIFAS 1908 yılında kuruldu. Bugün GIFAS’ın, büyük ana yükleniciler ve sistem tedarikçilerinden küçük uzman şirketlere kadar 321’den fazla üyesi bulunuyor. Bunlar, sivil ve askeri havacılık sistemlerinin tasarım, geliştirme ve üretimden, pazarlama, bakım ve işletme becerilerine kadar tüm kollarını kapsıyor.
GIFAS üyeleri, sivil ve askeri uçaklar, helikopterler, motorlar, füze ve silahlar, uyduve fırlatma sistemleri, İHA, büyük havacılık, savunma ve güvenlik sistemleri, ekipmanları, alt montajlar ve ilgili yazılım uygulamaları dahil olmak üzere havacılık sanayinin tüm sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
44,4 milyar Euro’lık (yüzde 80’lik konsolide ihracat geliri) yıllık cirosu ve 51 milyar Euro’luk bekleyen siparişleri ile GIFAS üyeleri, 170.000 kişiye istihdam sağlıyor.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği – SaSaD:

Kısa ismi SaSaD olan, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği, Milli Savunma Bakanlığı'nın öneri ve desteği ile 1990 yılında Ankara’da kuruldu. 2012 yılı başında sivil havacılık ve uzay alanındaki üreticiler de derneğin çalışma alanına alındı ve derneğin adı Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği olarak değiştirildi. SaSaD harp, silah, araç ve gereçlerini, yurtiçi ve yurtdışı pazarlar için üretmiş veya bu konuda bir yükümlülük almış imalatçı kuruluşların örgütü.
2013 Aralık itibariyle, SaSaD, 162 üye ve savunma sanayinin 10 alt sektörleründen ortak üyeleri kapsıyor. Eskişehir Havacılık Kümelenmesi (ESAC), İzmir Havacılık Kümelenmesi (HUKD) ve bu etkinliğin ana organizatörlerinden biri olan ODTÜ TSSK Savunma ve Havacılık Sanayi Kümeleri) SASAD üyeleri arasında. Yıllık 4,8 milyar dolar cirosu ve 1,3 Milyar Dolar’lık (2012 rakamlarına göre) ihracatı ile, Türk Savunma Sanayii, yüksek düzeyde teknoloji ile dikkate değer bir mali boyuta ulaştı. SaSaD, NATO'da önemli bir konuma ve büyüklüğe sahip Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk sanayisine hizmet veriyor. SaSaD, 2004’ten bu yana bir ASD üyesi.

ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK):

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) teknoloji geliştirme bölgesi olan ODTÜ Teknokent, aktif olarak Ar-Ge yapan 70’i aşkın savunma sanayii şirketini bünyesinde barındırmakta olup 2010 senesi itibariyle Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) adı altında bu firmaları kümeledi. Bu şirketler, birbirlerini tamamlayıcı ve birbirlerinin kabiliyetlerine katma değer ekleyen ve savunma ve güvenlik alanı için yeni ürün ve hizmetler geliştiren dikey uzmanlıklara sahipler.
Kümelenme, firmaların, birbirleriyle, ana yüklenicilerle ve savunma sektörüne yönelik uygulamalı Ar-Ge faaliyeti gerçekleştirebilmek üzere üniversite ve araştırma merkezleri ile birlikte çalışarak sinerji ile katma değer yaratmasını amaçlıyor. TSSK, SaSaD üyesi.”

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim