• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Funda Ocak: Avrupa'nın en güçlü ARFF teşkilatına sahibiz

Funda Ocak: Avrupa'nın en güçlü ARFF teşkilatına sahibiz
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kısa adı ARFF olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kısa adı ARFF olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Havalimanlarının olmazsa olmazlarından olan Havaalanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Hizmetleri hakkında bilgi veren Ocak, "DHMİ, son on beş yılda, diğer faaliyet alanlarında olduğu gibi, ARFF hizmetlerinde de küresel ölçekte iddialı bir kuruluş haline geldi. Son yıllarda yaptığımız ciddi yatırımlarla, teknolojinin en son ürünü kurtarma, yangın söndürme araç gerecine sahip bir filo oluşturduk" dedi.

"Yüksek tonajlı, hızlı; su, köpük, kimyevi söndürücüleri birlikte taşıyan 8X8 araçlarla filomuzu takviye etmeyi sürdürüyoruz" diyen Ocak, şu ifadeleri kullandı:

"2002 yılında 280 adet yangınla mücadele aracımız varken, 2017’de bu sayı 447’ye yükseldi, yakında yapılacak alımlarla sayı 526’ya ulaşacak. 2002’de havalimanlarımızda 508 ARFF memuru görev yaparken sayımız 1400’e ulaştı. Artık Avrupa'nın en güçlü, yetenekli teşkilatına sahibiz. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO)'nın standart ve önerileri doğrultusunda ARFF personelimizi sürekli eğitimden geçiriyoruz. Gerçek koşullara göre eğitim yapılan 'uçak yangın simülatörü' ülkemizde bir ilke imza atılarak 2013 yılında hizmete verildi. ARFF personelimiz bilgisayar tabanlı animasyon ve şematiklerle kendi havalimanlarında sürekli uzaktan eğitim alıyor. Eğitim tesislerinde, akıllı sınıf ve simülatörlerde ekiplerimizle birlikte yurtiçi ve yurtdışından gelen eğitim taleplerini de karşılıyoruz. Sahip olduğumuz ekipmanlar ve profesyonel ekiplerimizle dünyanın çeşitli havalimanlarında uçak kurtarma hizmeti veriyoruz. Havalimanlarının pistlerini kapatarak,15 Temmuz'da milletimizin yazdığı destana katkı sundu ARFF personelimiz, tüm camiamızla birlikte. Tüm birimlerimizle Havayolunun halkın yolu olması için seferber olmuş büyük bir aileyiz. Bizi zirveye taşıyan arkadaşlarıma minnettarım"

15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE ENGEL OLMUŞLARDI

Bilindiği gibi ARFF ekipleri, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain kalkışma sırasında bir çok meydanda darbeci pilotların kalkış yapmasına engel olmuştu. 

ARFF ekipleri darbecilere engel olabilmek için savaş uçaklarının kalkış yapacağı pistlere araçlarını çekerek hainleri engellemişti. Araçların kaldırılmasını söyleyen hain darbecilere karşı direnen ARFF ekiplerine silah çekilmiş ancak buna rağmen darbecilere geçit verilmemişti.

Kaynak: AirportHaber

dhmi̇1.jpgdhmi̇2.jpgdhmi̇3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim