• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Funda Ocak'tan "Havacılık Tazminatı" açıklaması

Funda Ocak'tan "Havacılık Tazminatı" açıklaması
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının artırılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının artırılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında hükümet ve sendikalar kamu çalışanlarını ilgilendiren 4. Dönem Toplu Sözleşmesi'ni imzalamıştı. DHMİ Genel Müdür Ocak, 4. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sonucunda DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının artırılması için hazırlanan taslak metnin bakanlık tarafından YPK'ya gönderildiğini belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Ocak konu ile ilgili şunları söyledi; "Bilindiği üzere; 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda personelimize ödenen Havacılık Tazminatının arttırılması kararlaştırıldı. Ülkemiz, Kuruluşumuz ve Çalışanlarımızın lehine hükümler taşıyan bu toplu sözleşme kararlarının yürürlüğe girmesi için YPK kararı gerekiyor. Söz konusu kararın bir an önce çıkarılması için YPK’da görüşülecek olan taslak metin, Bakanlığımız tarafından ilgili mercilere iletildi. Ciddi bir çalışmanın ürünü olan ve çalışanlarımızın lehine düzenlemeler içeren bu metnin YPK 'ca onaylanacağı umut ve inancını taşıyoruz. Türk Sivil Havacılığını ulusal ve uluslararası ölçekte zirveye taşıyan mesai arkadaşlarımızın her derdi derdimiz, her sorunu sorunumuzdur. Bu anlayışla personelimizin özlük haklarıyla ilgili konuları ciddiyetle ele alıyor,çözüm bekleyen sorunları sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Aynı duyarlılıkla bu konuyu da takip edeceğiz ve inşallah çalışanlarımız lehine çıkacak olan kararların gereğini süratle yerine getireceğiz".

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim