• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Gazipaşa Havaalanı için heyecan dorukta

Gazipaşa Havaalanı için heyecan dorukta
Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na Boeing 737-800 tipi uçakların inmesi için SHGM'ye müracaatta bulunduklarını ve bu müracaatın kabul edildiğini söyledi...

GAZİPAŞA İÇİN HEYECAN DORUKTA

Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na Boeing 737-800 tipi uçakların inmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduklarını ve bu müracaatın kabul edildiğini söyledi...

Havalimanına iki hafta önce gelen teknik malzemelerin takılmasının ardından iznin çıktığını belirten Karaer, "Fiziki şartların düzelmesinin ardından müracaatımız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından kabul gördü. 4 Nisan'da belediye başkanları, işadamları, turizmciler ve gazetecilerle birlikte test uçuşu yapacağız. Uçağımız Antalya'dan kalkıp Gazipaşa Havalimanı'na inecek. 7 Nisan'da ise ticari uçuşlarımız başlıyor" dedi.

10 BİN TURİST İNECEK

 
Sadece Alanya bölgesine bir turizm sezonunda 100 bine yakın turist getirdiklerini ifade eden Karaer, "Bu sayının 10 binini bu yıl Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na indireceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artacak. Bu ayın 7'sinde Hollanda'dan 189 yolcu iniş yapacak" dedi. 
 
TURİZM 12 AYA YAYILACAK
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kararın çıkmasını "Alanya için milat" olarak nitelendiren Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, "Havalimanının işler hale gelmesiyle birlikte Alanya'da turizm 12 aya yayılacak. Transfer mesafesi yakınlaştığı için talep patlaması olacak ve artık tercih Alanya olacaktır" dedi.
 
BÜYÜK TALEP OLACAK
 
Nisan 7'de Hollanda'dan inecek ilk ticari uçağın ardından başta İskandinav ülkeler olmak üzer bir çok Avrupa ülkelerinden Alanya-Gazipaşa Havalimanı için talep patlaması olacağına vurgu yapan Karaer, "Corendon olarak şimdiden bu talepler için gerekli hazırlıklara başladık" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim