• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Gazipaşa'ya THY inecek mi diye soruyorlar

Gazipaşa'ya THY inecek mi diye soruyorlar
EMITT Fuarı'nda Alanya heyetinin görüşleri dikkat çekti.TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu:'Gazipaşa Havalimanı'na THY inecek mi'diye soran firmalar oluyor dedi.
Dünya turizm nabzının ölçüldüğü EMITT Fuarı'nda Alanya heyetinin görüşleri şu şekilde: Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu: Gazipaşa Havalimanı'na THY inecek mi diye soran firmalar oldu. Yerli ve yabancı tur şirketlerinden inanılmaz ilgi var. Havalimanı hakkında sürekli sorular soruluyor. Alanya'ya tatilci taşıyan firmalar tamamen Gazipaşa Havalimanı'na odaklanmış durumda.

'VİDEOLU TANITIM YAPTIK'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu: EMITT'te bir ilk olarak videolu tanıtıma başladık. Alanya tanıtım filmi fuar süresince sürekli gösterildi. Bu tanıtım şekli dikkatleri Alanya standına çekti.

'İLGİ İKİ KAT ARTTI'

Geçen seneye göre Gazipaşa Havalimanı'na ilgi neredeyse ikiye katlandı. Bu yüzden Gazipaşa Havalimanı'nın bölgeye daha çok hizmet edebilmesi için fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerekli. Yolcu ve uçak sayısının artmasına paralel olarak operatörlerden havalimanı hizmet özelliklerinin yetersizliği konularında eleştiriler almaya başladık. Bu sorunlar bir an önce aşılmalı.

'İÇ PAZAR PATLAR'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı Mevlüt Dalabasmaz: ALTSO'nun da ortağı olduğu Anatalya Tanıtım A.Ş. ile Alanya standı dışında tanıtım gerçekleştirdik. '2013 turizm sezonu geçtiğimiz yıla nazaran daha iyi gözüküyor. İç pazara yönelik çalışmaların arttırılması gerekli. Bu anlamda Gazipaşa Havalimanı çok önemli bir faktör. Havalimanı turizmin olmazsa olmazı. Bunu EMITT Fuarı'nda bir kez daha hissettik. THY'nin de eklenmesiyle iç pazarda patlama olacağını düşünüyorum.

'HARMANLAMAYI İYİ YAPMALIYIZ'

Alara Turizm Yatırımcıları Derneği (ALTUYAP) Müdürü Halil İbrahim Baytekin: Arap ülkelerinden bu sene büyük ilgi var. Alanya, bu pazarı diğerleriyle harmanlamayı becerebilirse sonucu iyi olur. Fakat yeni pazar olduğu için buraya aşırı yüklenme olursa geleceğe yönelik sektörel tedirginlikler artar. Her pazara açık olmak lazım.

'ERKEN TARİHE ALINMALI'

Tatilmanya.com sitesi sahibi Semih Aka: Görünen o ki iç pazarın gelişim süreci ve acente otel kontratlarının çok daha erken tarihlerde sona ermiş olması, EMITT Fuarı'nın da erkene alınma zorunluluğunu gösterdi. Sektör, kasım ayına kadar iç pazar dahil tüm kontrtlarını bitirdiğinden dolayı ocak ayında yapılan fuar organizasyonu yoğunluk oluşturmuyor.

'BROŞÜR DEVRİ BİTTİ'

Erken rezervasyon konusunda toplumdaki bilincin artması ile gelişen teknoloji, turizm sektörüne hızla yansıdı. Artık Türk toplumu, tatil planlamalarını katalog ve broşürden değil, internet üzerinden online olarak planlıyor. Bu değişen koşullar, internet üzerinden faaliyette bulunan acentelerin güvenilir olması, çeşitli ve uygun fiyatlı ürünleri hızlı bir şekilde halka ulaştırabilmesi ölçüleriyle değerlendiriliyor.

'CSK SOFIA GELİYOR'

Goldcity Satış Sorumlusu Bekir Güler: Galatasaray'ın Goldcity'ye gelmesiyle bir tanınırlık oluştu. EMITT'te spor turizmi gerçekleştiren firmalar standımıza akın etti. Galatasaray'ın ardından Bulgaristan 1. Lig takımlarından CSK Sofia da şubat ayında Alanya'da kamp yapacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim