• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Gazze filosuna Almanya'dan destek geldi

Gazze filosuna Almanya'dan destek geldi
"Alman Gazze Ablukasını Kırma Girişimi" adlı kuruluşun öncülüğünde hazırlanan "Özgürlük Filosu II" (Freedom Flottille II) adlı insani yardım gemisi, Hamburg Limanı'ndan yola çıkacak.

Gazze filosuna Almanya'dan destek geldi

Steinbach yaptığı açıklamada, Filistin halkına yönelik kuşatmayı kırmak için Gazze'ye gidecek Özgürlük Filosuna bilimsel ve akademik destek verdiğini belirterek, Ortadoğu'da bir an önce barışın sağlanması ve Filistin'e uygulanan ambargonun kaldırılması gerektiğini söyledi.

"Freedom Flotille II"nin tümüyle insani amaçlı olarak Almanya'dan Gazze'ye gideceğini ifade eden Steinbach, İsrail hükümetinin bölgedeki tutumunu eleştirerek, geçen yıl "Mavi Marmara" gemisinde yaşanmış olanların çok acı bir olay olduğunu kaydetti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da 15 gemi ile 22 ülkeden eylemcinin Gazze'ye insani yardım götürmek üzere yola çıkacağını belirterek, "İHH olarak biz sadece Türkiye'deki örgütlenmeyi gerçekleştiriyoruz. Diğer ülkelerdeki örgütlenmeyi tamamen o ülkede yaşayan temsilciler organize etmekte. 15 gemi ve 22 ülkeden Özgürlük Filosu olarak Gazze'ye doğru yola çıkacağız. Bu, uluslararası bir faaliyet" dedi.

9 Türk'ün yaşamını yitirdiği "Mavi Marmara" gemisinde bulunan eski Alman Sol Parti milletvekili ve avukat Norman Paech de Filistin'e uygulanan ambargonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, "Mavi Marmara" gemisinde yaşananları hala unutamadığını ve yaşanan trajediyi kınadığını söyledi.

Alman Yahudi Toplumu Başkanı (DIG) Reinhold Robbe ise derneğin internet sayfasında yer alan açıklamasında, Steinbach'ı eleştirerek, "Steinbach gibi, adının ve bilimsel ününün radikal insanlar tarafından kullanılmasına izin veren birisi, olası riskleri ve sonuçlarını da kendi üstlenmelidir. Prof. Steinbach, 'Freedom Flottille II' filosuna verdiği destekten vazgeçmelidir" görüşünü savundu.

Edinilen bilgiye göre, "Junge Welt" gazetesi çalışanlarından Alman gazeteci Peter Wolter ile İsveç'li tanınmış yazar Henning Mankell de Gazze'ye gidecek filoda yer alacak.

Gazze'ye gidecek tüm yardım gemilerinin 27 Haziranda Yunanistan yakınlarında bir araya gelmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim