• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Gazze'nin suyunu TİKA tahliye edecek

Gazze'nin suyunu TİKA tahliye edecek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nca, Gazze Belediyesi'ne çeşitli bölgelerinde temiz ve atık su pompalanmasında kullanılmak üzere 4 jenaratör teslim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Gazze Belediyesi'ne, atık su pompalanmasında kullanılmak üzere 4 jeneratör teslim edildi.Altyapısı geçen yıllarda yaşanan saldırılar sırasında büyük ölçüde tahrip olan Gazze Şeridi'nde, Aralık ayı içerisinde yaşanan yoğun yağışların su baskınlarına sebep olduğu ifade edilerek, yetersiz altyapı sebebiyle sel felaketinin boyutlarının arttığı ve binlerce Gazzeli'nin mağdur ve yardıma muhtaç duruma geldiği bildirildi.

Yaşanan sel felaketi üzerine harekete geçen TİKA yetkililerinin, Gazze'ye yapılacak yardımlarla ilgili Filistin Sosyal İşler Bakanlığı ve Gazze'deki belediyelerle görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Görüşmeler sonrasında özellikle sel ve su baskınının yoğun olarak yaşandığı Gazze Belediyesi'nin çeşitli bölgelerinde temiz su ve atık su pompalanmasında kullanılan jeneratörlerin tahrip olduğu ve yenilerinin acil olarak temin edilmesi gerektiğinin belirlendiği vurgulandı.

Bu kapsamda TİKA tarafından 2 adet 250 KVA, 1 adet 500 KVA ve 1 adet 550 KVA'lık olmak üzere toplam 4 adet jeneratörün temin edilerek yetkililere tesliminin sağlandığı anlatılan açıklamada, teslimatı yapılan jeneratörlerle taşkın sularının tahliyesi için büyük bir ihtiyacın giderildiğine işaret edildi.

Açıklamada, jenaratörlerin teslimi sırasındaki konuşmasına yer verilen Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, acil zamanda yapılan bu büyük yardım için Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. Mekki, TİKA'nın vermiş olduğu destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Filistin Koordinatörü Kürşad Mahmat da Gazze halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, desteklerin süreceğini kaydetti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim