• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Gebze - Halkalı Banliyö Hattı 2018’de tamamlanacak

Gebze - Halkalı Banliyö Hattı 2018’de tamamlanacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KOTO’da yaptığı konuşmada, “Yine İstanbul’da Gebze’den Halkalı’ya tamamlanan banliyö hatlarını 2018’de tamamlamış olacağız” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan referandum öncesinde bir dizi programa katılmak üzere Kocaeli’ye geldi. Bakan Arslan’ın ilk durağı Vezir Çiftliği Başiskele’de bulunan Özka Lastik ve Kauçuk Fabrikası oldu. Burada işçilerle öğle yemeği yiyen Arslan ardından Kocaeli Ticaret Odası’na gelerek Kocaeli losijtik nakliye ve taşımacılar ile buluştu. KOTO Burhan Kasım Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İMO Başkanı Tolga Ok, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.

BANLİYÖ YENİDEN ÇALIŞMALI

Programın açılış konuşmasını yapan isim KOTO Başkanı Necmi Bulut oldu. Bulut konuşmasında şunlar kaydetti: “Dünya ekonomisine ülkelerden ziyade rekabet gücü yüksel kentler yön vermekte. Üyelerimizin yaşamış olduğu sorunlar Cengiz Topel Havaalı’nın işlerliğinin kazandırılması gerekmektedir. Gebze Adapazarı Banliyo hattının da işlerliğinin sağlanması trafik ve işlerliği de hızlandırılacaktır. Trafiğe kayıtlı 350 bin araç bulunuyor. Bu artış nedeniyle hava kirliliği de yaşanıyor bu nedenle de çevre yollarının yapılması önem arz ediyor. ”

ENGELLERİMİZ VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında, “Kocaeli bir üretim ve ulaşım kenti, liman kenti. Bir lojistik kenti aynı zamanda. Bunula ilgili de çok önemli problemlerimiz var. Biz Büyükşehir olarak çalışmalarımız var. Limanlar ile ilgili, bağlantılar ile ilgili planlarımız var ama hayata geçirmek ile ilgili engellerimiz de var. Kocaeli’de arsalar çok kıymetli, kamyon, tır garajları, otoparklar yapmak konusunda sıkıntılarımız var ama yapmak zorundayız. Başka alternatifimiz yok. Ytırımcımızı da yatırım yapmaya teşvik ediyoruz.”

GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR

Ardından kürsüye gelen isim ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu. Arslan ise toplantıya katılanlara şu cünlelerle hitap etti: “Bakanlık olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda Kocaeli’nin farkında olarak Büyükşehir ile çok güzel işbirlikleri yapıyoruz. Konu nakliye ve lojistik olunca da bu bir ülke için ne kadar önemli derseniz, dolaşım sistemi ne ise bir ülke için de ulaşım bu kadar önemli. Nakliye ve lojistiğin de çok önemli olduğunu vurgulamak lazım. Dünya artık küreselleşen ekonomide sınırların ortadan kalktığı bir ortamda, uluslar arası ilişkilerin de olmazı taşımacılık ve lojistik. Biz bunun farkındayız.

14 YILDA 320 MİLYON

Son 14 yılda sadece ulaştırma denizcilik alanında yapılan çalışmalara 320 milyar Türk Lirası.Trafiğin yüzde 80’ini bölünmüş yollarla sağlıyoruz. 14 yılda 350 km tünel yaptık. Bu sene tamamlayacağımız tünel miktari 62 km. Kocaeli merkezli bölünmüş yollarla ülkenin batısından giren bir aracın doğusundan çıkabilmesini sağlamak istiyoruz. Biz hizmet ettikçe ve insanımızın bu duası oldukça, bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz. Bu ülkenin sanayicisi işini büyütüyorsa, daha fazla iş veriyorsa, biz de omuz omuza bunun gereğini yapıyorsak biz onların pastasına daha fazla paydaş olacağız.

EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL’DA YAPILIYOR

Çalışmalarımız Kocaeli merkezli bölünmüş otoyollarla tüm komşularımıza ulaşabilecek şekilde devam ettiriyoruz. Özellikle bulunduğumuz yerde Kocaeli ve İstanbul’da sıkışıklık oluyor. Bunun içinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temellerini attık. Demiryolları alanında da önemli çalışmalar yaptık. Şuan 6 tane daha havalimanı çalışmamız devam ediyor ve bunların en büyüğü İstanbul’da yapılacak. Bu havalimanı dünyanın her yerine ulaşabilmemiz için önemli bir çalışmadır. Biz bu çalışmalarımızı tüm vatandaşlarımız için yapıyoruz.

400 MİLYON HARCAYACAĞIZ

Bizim Kocaeli’de de Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte çok güzel bir iş birliğimiz var. Yeni kavşaklar yapıyoruz. Yine İstanbul’da Gebze’den Halkalı’ya tamamlanan banliyö hatlarını 2018’de tamamlamış olacağız. Ama biz bunun Ankara’ya kadar ulaştırmayı amaçlıyoruz. Kocaeli’nin içine doğusuna ve güneyine ulaşabilmek için çok güzel bir iş birliğimiz var ve bu konuda da bir kısmını biz bir kısmını Büyükşehir Belediyesi yapacak. Tüm bu bağlantılar için 400 milyon TL harcıyoruz ve ticaretimizi daha çok geliştireceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim