• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gebze Metrosu için ilk kazma 2018’de vurulacak

Gebze Metrosu için ilk kazma 2018’de vurulacak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’de gerçekleştirecekleri metro projesinin ilk kazmasının bir aksilik olmaması durumunda 2018’de vurulacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’de inşaat, elektrik, mimar ve makine mühendisleri odalarını ziyaret etti. İbrahim Karaosmanoğlu şehirleşmede görülen eksikliklerin giderilmesi konusunda istişarelerde bulundu.

“İLK METRO ÇALIŞMASINI GEBZE’DE BAŞLATACAĞIZ”

Sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine ve önerilerine her zaman açık olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kenti dönüştürme adına vatandaşımızla birlikte bizlerde sıkıntı çekiyoruz. İzmit’te ki tramvay projemizde bunu gördük. Esnafımız haklı olarak bu çalışmadan dolayı işlerinde düşme oldu. Ancak bu sancı bitti mi her şey çok daha güzel olacak. İlk defa Metro çalışmasını da Gebze’de başlatma stratejisini benimsedik. Bu bölge önümüzde ki kısa bir süre sonra gece gündüz yaşayan ve bir milyona yaklaşacak. Bakınız bu nedenle TOSB kavşağını sanayicilerimizle birlikte yaptık ve örnek bir çalışma oldu. Sanayicilerimiz banane demedi ve beraber bu projeyi hizmete aldık. Ulaşım noktasında da çözüm Metro’dur. Gebze bölgemizde ilk kazmayı bir aksilik çıkmadığı takdirde inşallah 2018’de vurarak göstereceğiz. 2017’de bitecek proje çalışmasıyla önemli eşiği geçmiş olacağız. Metro, 1 Milyar TL’nin üzerinde yatırım maliyetiyle Gebze için büyük bir dönüşümdür” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim