• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Genç kumaşçılar Paris yolcusu

Genç kumaşçılar Paris yolcusu
Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB), Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) desteğiyle bu yıl yedincisini düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birinciliğe 1919 yılında kurulan Bauhaus sanat ve tasarım okulunun oluşturduğu ekolü ele alan ‘Düzlem’ isimli dokuma kumaş koleksiyonu ile Berna Süslü layık görüldü. Dereceye girenler, toplam 36 bin TL para ödülü ve Ticaret Bakanlığı’nın uygun gördüğü kontenjan çerçevesinde yurtdışında eğitim hakkı kazandı. ‘New Butterfly’ koleksiyonu ile Şansım Televi Boğa ikinci olurken, ‘Muture Core’ koleksiyonu ile Gizem Nur Bağ ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu yıl “Yeni Nesil Dokunuşlar” temasıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenine ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan ile TİM Başkanvekili ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katıldı.

BİRİNCİYE 15 BİN TL

TİM Başkanvekili ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, bugüne kadar hayata geçirdikleri 7 yarışmada 700’e yakın tasarımcının sektörle buluştuğunu belirtti. Törene katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek gelirli ülkeler sınıfına çıkmak için tasarıma dayalı, markalı, katma değeri yüksek ürünlere ve ülkenin ihracatını bu yönde arttırılması gerektiğine dikkat çekti Pekcan, “Kaliteli tasarım yolunda tasarımcılarımıza bu ve benzeri yarışmalarla hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyoruz.

Bu doğrultuda bugüne kadar 143 tasarımcımızı destekledik” dedi. Yarışmada birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin TL ve 3’üncüye de 9 bin TL ödül verildi. İlk 3’e girenler Ticaret Bakanlığı’nın uygun gördüğü kontenjan çerçevesinde yurtdışında eğitim imkanına da kavuştu.

Gecede dereceye giren ilk 10 finaliste dokuma tezgahı hediye edildi. Ayrıca 10 finalist, tasarımlarını Paris Premiere Vision ile Design Week Turkey fuarlarında sergileme imkanına kavuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim