• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Germanwing pilotları greve gidiyor

Germanwing pilotları greve gidiyor
Alman Lufthansa Havayolları’nın yan kuruluşu olan Germanwings havayolu şirketi pilotları iki günlük grev kararı aldı.

Alman Lufthansa Havayolları’nın yan kuruluşu olan Germanwings havayolu şirketi pilotları iki günlük grev kararı aldı.

Alman Lufthansa şirketinin yan kuruluşu olan Germanwings havayolu şirketinde çalışan pilotların iki günlük grev kararı aldıkları bildirildi. Almanya’da daha çok iç hatlarda sefer gerçekleştiren Germanwings’in pilotlarının Perşembe ve Cuma günü grevde olacakları bildirildi.

Alman Pilot Sendikası Cockpit tarafından yapılan açılamada, Ağustos ayından itibaren işverenle yapılan görüşmelerde sonuç alınamaması nedeniyle grev kararı alındığını kaydetti. Grev nedeniyle 900 seferin iptal edildiği, rezervasyon iptal edilmesi ya da değiştirilmesi durumunda ücret alınmayacağı bildirildi.

Alman Pilot Sendikası Cocbit ile işveren arasında, Lufthansa ve bağlı kuruluşların uygulamaya koymak istediği erken emeklilik şartlarında değişiklik planlanması nedeniyle anlaşmazlıklar yaşandığı kaydedildi. Pilotlar 55 yaşından itibaren erken emeklilik hakkından yararlanabiliyordu.

Grev nedeniyle uçuşlar etkilenecektir

Almanya'da pilot sendikasının grev kararı almasının ardından Germanwings Havayolları bir açıklama yayınladı. Açıklamada grev nedeniyle uçuşların etkileneceği belirtildi.

Almanya'da pilotlar sendikası 12 Şubat 00.00 saatinden 13 Şubat 23.59'a kadar grev yapacaklarını duyurdu. 

Lufthansa'nın alt kuruluşu olan Germanwings Havayolları da grev ile ilgili bir açıklama yayınladı. Germanwings şirketi yaptığı açıklamada 900 uçuşun grevden etkileneceğini belirterek, yeni uçuş planı hazırlandığı ifade edildi.

GERMANWINGS'TEN GELEN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Pilot sendikası 12 Şubat 00:00 saatinden 13 Şubat 23:59’a kadar üyelerinin grevde olacağını duyurdu. Yapılacak olan bu grev Almanya üzerinden yapılacak hava yolculuklarının önemli bir kısmını ve Germanwings’in de 900 uçuşunu etkileyecektir.

Grev nedeniyle iptal olan uçuşlarının yerine yeni bir uçuş planı hazırlayan Germanwings, diğer havayollarının charter uçaklarını ve kendi pilotlarını devreye sokarak yolcularının seyahatlerini kolaylaştırmak için olanca gücüyle çalışmaktadır.

Uçuşlarla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen yolcuların düzenli olarak güncellenen ve son bilgilerin bulunduğu www.germanwings.com/ linkini ziyaret etmeleri önerilmektedir. Grev nedeniyle değiştirilen uçuş programına ulaşmak için www.germanwings.com sitesi ziyaret edilebilmektedir. 

Grevden etkilenen yolcular çağrı merkezinden veya  www.germanwings.com üzerinden ücretsiz olarak tekrar uçuş rezervasyonu yapabilecek veya uçuşlarını iptal edebilecektir. Havayolu eğer mümkünse yolcuların kullanabileceği başka ulaşım araçlarını önermektedir.

Germanwings grev nedeniyle meydana gelen bu aksaklıklardan ötürü yolcularından özür diler, grevin yarattığı olumsuzlukları en aza indirgemek için olanca gücüyle çalışmaktadır.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim