• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

’Gezi olayları yolcu sayısını azaltabilir’

’Gezi olayları yolcu sayısını azaltabilir’
TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, Gezi Parkı olaylarının, haziran ayında yolcu sayısındaki büyümeyi yavaşlatabileceğini belirterek, “Ancak önemli olumsuz etki beklemiyoruz” dedi
Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI), TAV’ın ev sahipliğinde düzenlenen, “Dinamik Havalimanları Sektörü Dönüşümü” konulu “ACI World-Europe Konferans ve Fuarı’nda konuşan Şener, “Bu yıl çift haneli yolcu ve çift haneli euro bazlı gelir büyümesi hedefimizde bir değişiklik yok” diye konuştu. Şener, şöyle devam ettii:
 
“İstanbul’u telafi etmek için Aeroports de Paris’le (AdP) Amerika, Afrika, Güneydoğu Asya’da büyük havalimanı satın alma veya yatırım projelerini devreye sokacağız. Kuzey Amerika’da La Guardia, Latin Amerika’da üç, Güneydoğu Asya’da bir havalimanıyla ilgileniyoruz; ön yeterlilik süreçleri tamamlanmadı. Suudi Arabistan’da ikinci-üçüncü havalimanı özelleştirmelerine gireceğiz.”
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım ise gönderdiği mesajda, “Havacılıkta küresel büyüme yıl bazında yüzde 5 civarında olurken, Türkiye’de bu büyüme hep iki haneli oranlarda oldu, iç hatlarda daha da yüksek” dedi.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal da, şunları söyledi:
“İstanbul Atatürk Havalimanı, Avrupa yolcu sayısı sıralamalarında, on yıl önce 20’inci iken, 2012’de 6’ncı sıraya yükseldi. Türkiye yeni rotalar sıralamasında dünyada 9’uncu sırada. 2006’da Türkiye, günde eklediği ortalama 100 trafik ile Avrupa’da 7’inci sırada iken şu an itibariyle 1’inci sıraya yükseldi. 2003’te 55 milyon 100 bin olan terminal yolcu kapasitesi, 2012 yılında 185 milyon 720 bine yükseldi. 2013 yılında ise yolcu trafiğinin 144 milyon, transit uçuşlar da dahil hizmet verilen uçak trafiğinin 1.5 milyon olacağı tahmin edilmektedir.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim