• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Global Port Holding, Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletme ihalesini kazandı

Global Port Holding, Nassau Kruvaziyer Limanı’nın işletme ihalesini kazandı
Global Ports ile ortakları, Nassau Kruvaziyer Limanı’nın ‘İşletme İhalesi’ni kazandı. İmtiyaz sözleşmesi görüşmelerinin yılın ikinci yarısında tamamlanarak işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor.

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding ile ortakları, Bahamalar’da Nassau Kruvaziyer Limanı’nın İşletme İhalesi’nde birinci oldu. İmtiyaz sözleşmesi görüşmelerinin yılın ikinci yarısında tamamlanarak işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor.

İhale sonucu, Bahamalar Turizm ve Havacılık Bakanı Dionisio James D'Aguilar’ın düzenlediği, Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın katıldığı basın toplantısı ile açıklandı.

Bahamalar ekonomisinin yapı taşları arasında yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı, yaklaşık 400 bin nüfuslu ülkede 2018’de 3,7 milyon yolcuya hizmet verdi.

Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföye eklenmesi ile Global Ports Holding’in hizmet verdiği yolcu sayısı 12 milyona çıkacak. Böylelikle yolcu sayısında yaklaşık yüzde 50 artış sağlanacak.

untitled-20-065.jpg

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Hem holdingin liman işletmeciliğinde büyüme stratejisi, hem de Amerika Kıtası’nda dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler odaklı genişleme stratejimizde kritik önem taşıyan bir aşamaya geçtik. En büyük yolcu kaynağı ABD’ye yakınlığı ile dikkat çeken Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın ise imtiyaz sözleşmesinin imzalanıp işletmenin başlaması ardından kapasite artışı ve yeni bir terminal inşası içeren yeni yatırımlar planladıklarını belirtti.

Global Yatırım Holding bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, ortakları ile birlikte girdiği Bahamalar’ın başkentinde bulunan Nassau Kruvaziyer Limanı’nın İşletme İhalesi’nde en iyi teklifi verdi. İhale sonucu Bahamalar Turizm ve Havacılık Bakanı Dionisio James D'Aguilar’ın düzenlediği, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın katıldığı basın toplantısı ile açıklandı.

Global Ports Holding, Bahamas Investment Fund ve Yes Foundation’ın ortaklığından oluşan Nassau Cruise Port Ltd ile Bahamalar Hükümeti arasında imtiyaz sözleşmesi görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Görüşmelerin yılın ikinci yarısında tamamlanarak, işletmenin aynı dönemde başlaması bekleniyor. İmtiyaz süresi 25 yıl olacak. Nassau Cruise Port Ltd’te Global Ports Holding ve Bahamian Investment Fund’ın yüzde 49’ar ve Yes Foundation’un yüzde 2 hissesi bulunuyor.

untitled-19-068.jpg

YOLCU SAYISI 12 MİLYONA ÇIKACAK

Dünyanın en önemli kruvaziyer limanları arasında yer alan Nassau, yaklaşık 400 bin nüfuslu ülkenin ekonomisinin yapı taşları arasında yer alıyor. 2018 yılında 3,7 milyon yolcuya hizmet veren Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföye eklenmesi ile Global Ports Holding’in hizmet verdiği yolcu sayısı 12 milyona çıkacak. Böylelikle yolcu sayısında yaklaşık yüzde 50 artış sağlanacak. Global Ports Holding, 10 ülkede 16’sı kruvaziyer, 2’si ticari olmak toplam 18 liman işletiyor.

"KRİTİK ÖNEM TAŞIYAN AŞAMAYA GEÇTİK"

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Hem holdingin liman işletmeciliğinde büyüme stratejisi, hem de Amerika Kıtası’nda dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler odaklı genişleme stratejimizde kritik önem taşıyan bir aşamaya geçtik. En büyük yolcu kaynağı ABD’ye yakınlığı ile dikkat çeken Nassau Kruvaziyer Limanı’nın portföyümüze katılmasını heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Karayipler’de Mayıs 2018’de Havana ve bu yıl şubat ayı başında Antigua ve Barbuda’nın imtiyaz sözleşmelerini imzaladıklarını hatırlatan Kutman, “Bu son gelişme ile yıla iyi bir başlangıç yaptık. Kuzey ve Güney Amerika’da takip ettiğimiz başka fırsatlar da var” dedi. Kutman, Global Ports Holding’in ortakları ve Bahamalar halkı ile birlikte çalışarak yapacağımız yatırım sonrası Nassasu’nun olduğundan çok daha iyi bir konuma yerleşeceğine eminim” şeklinde konuştu.

untitled-18-068.jpg

LİMAN, NASSAU’YA ENTEGRE OLACAK

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, imtiyaz sözleşmesinin imzalanıp, işletmenin başlamasının ardından kruvaziyer liman işletmeciliği konusundaki uluslararası deneyim ve işletme modellerini Bahamalar’a taşıyacaklarını vurguladı.

Yenilikçi yatırımlar planladıklarını belirten Sayın, Nassau Kruvaziyer Limanı’nda günlük hizmet verilen gemi sayısını 6’dan 8’e çıkaracak kapasite artışının yanı sıra yeni bir terminal binası inşa edilmesini de içeren planlarla ilgili şunları söyledi:

“Eğlence ve organizasyon alanları yaratılması, mevcut ticari alanların iyileştirilmesi ve amaca uygun yeni ticari alanların dizaynı ile yapımı gibi limanı önemli ölçüde iyileştirmeye yönelik yatırımlar üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, Nassau Kruvaziyer Limanı’nı Nassau şehir merkezi ile entegre ederek, şehrin gelişimine önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.”

Karayipler’in küresel kruvaziyer yolcu rakamlarından yüzde 35 pay aldığını ifade eden Sayın, “Karayipler’de 2017’de 9,6 milyon kruvaziyer yolcusu seyahat etti. Karayipler pazarı, 2012’den bu yana yıllık ortalama yüzde 4,5 büyüdü. Büyüme hızının 2020’de yeni eklenecek gemiler ile beraber yüzde 6’ya ulaşması bekleniyor” diye konuştu.

untitled-21-057.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim