• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

HABOM, Başbakan'ın katılımıyla açılıyor

HABOM, Başbakan'ın katılımıyla açılıyor
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı içinde yapılan Hava Bakım Onarım Modifikasyon (HABOM) tesisleri bugün törenle açılacak. Tesis, tüm uluslararası müşterilere motor bakım, tamir hizmeti verecek.

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt kuruluşu olarak ticari uçaklara hizmet amacıyla kurulan HABOM için girişimler 2005'te o dönemin THY Teknik'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Temel Kotil tarafından başlatıldı. Yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen projenin ilk etapta dar Gövdeli uçaklara hizmet veren hangarı bitirildi. Geniş Gövdeli uçaklar için devreye girecek hangar ise kısa sürede tamamlandı. HABOM, bugün saat 14.00'te Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle tam kapasiteyle hizmete girecek.

Zamanla daha da büyümesi bekleniyor

Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayan tesislerin, zamanla daha da büyütülmesi planlanıyor. Yaklaşık 25.000 metrekare üzerine kurulu tesiste yılda 200 adet"CFM56-3, -5B, -5C ve -7B ile V2500-A5" adları verilen uçak motorlarının bakımının yapılabileceği belirtildi.

En büyük ilk 5 uçak merkezinden birisi olacak

Dünyanın en büyük ilk 5 uçak bakım merkezinden birine sahip olacak THY Teknik, HABOM ile farklı coğrafyalardan havayollarına hizmet vermeyi hedefliyor.

Yedek parça satışı, takası ve kiralaması yapılabilecek

HABOM'dan verilen bilgiye göre hangara gelecek uçakların bakımından başka, isteyen kurumlara uzman personeli ve güçlü envanteri ile tüm yedek parça, sarf malzemesi satışı, kiralaması ve takas işlemlerinin de yapılabileceği bildirildi. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim