• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Halep'te askeri havaalanları kuşatıldı

Halep'te askeri havaalanları kuşatıldı
Halep'teki muhalif Şehba Birliğinin Kurucusu Ebu Hamza, askeri havaalanlarının kuşatıldığını ve kentin muhaliflerin eline geçmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

 

Halep'teki genel durumla ilgili açıklamada bulunan Ebu Hamza, Esed'e bağlı ordu birliklerinin 6 aydan bu yana şehirde muhaliflerin yoğun yaşadığı mahalle ve semtlere ağır silahlarla operasyonlar gerçekleştirdiğini ve birçok bölgenin de savaş uçaklarınca bombaladığını belirtti.
 
Muhalif tugayların kentin yüzde 70'ine hakim olduğunu ve gün gittikçe ilerlemeler kaydettiğini dile getiren Ebu Hamza, Şam yönetime bağlı ordu birliklerinin kent ve çevresinde taarruzdan savunmaya geçtiğini ve askerin, birliklerinde hapsolduğunu, muhaliflerin ise taarruza geçtiğini ifade ederek, "Halep'teki tüm askeri havaalanlarının çevresi kuşatılmış durumda, kentin tümünün muhaliflerin eline geçmesi ise an meselesi" diye konuştu.
 
Ülke içindeki ve dışındaki muhaliflerin bir çatı altında toplanmadığından şikayet eden Ebu Hamza, "Muhalif tugaylar bir çatı altında toplanmış olsaydı, rejim çoktan düşmüş olurdu ve her gün onlarca insan da ölmezdi" ifadelerini kullandı.
 
"Iraklı ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğim için rejim sorgulamadan ve beni yargılamadan 5 yıl hapse mahkum etti" diyen Ebu Hamza, 2006 yılında güvenlik güçlerinin kardeşini ve eşini öldürdüğü, iki ay öncesinde de yine rejim güçlerince evinden alınan küçük kardeşinin de infaz edildiğini dile getirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim