• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Halkalı-Kapıkule tren seferleri başlıyor

Halkalı-Kapıkule tren seferleri başlıyor
Geçtiğimiz yıl şubat ayında yolcu sayısının az olmasından dolayı seferden kaldırılan tren Uzunköprülülerin yoğun talepleri ve girişimleri sonucu tekrar seferlerine başlayacak.

Trakya’da demiryolu yenileme çalışmalarının ardından 3 yıl sonra, 20 Ekim 2015 tarihinde başlanan Çerkezköy-Kapıkule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Uzunköprü-Çerkezköy tren seferleri 15 Şubat 2016 günü yolcu sayısının az olmasından dolayı kaldırılmıştı.

Uzunköprü – Çerkezköy tren seferlerinin iptal edilmesi kararının ardından Uzunköprü Belediyesi ve Uzunköprü Kent Konseyi birlikteliğinde bir imza kampanyası düzenlenmiş ve vatandaşlarda ‘Trenimizi geri istiyoruz’ adı altında ki imza kampanyasına yoğun katılım göstererek 7 bin imza toplanmıştı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, toplanan imzaları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ulaştırılması için Uzunköprü Kaymakamlığına teslim etmişti.

Uzunköprülülerin tren talebi üzerine harekete geçen TCDD İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü tren seferlerin yeniden başlatılması için TCDD Genel Müdürlüğüne yeni bir teklif sunmuştu.

İlgili teklifin TCDD Taşımacılık A.Ş tarafından değerlendirildiği ve Kapıkule-Halkalı hattında karşılıklı olmak üzere 2 trenin yeniden seferlerine başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Tren seferlerinin sabah 07.00 ile akşam 18.00 olarak faaliyete geçeceği ifade edildi.

Konu üzerine açıklama yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, “Uzunköprü belediyesi olarak tren seferlerinin yeniden başlaması için elimizden geleni yaptık. Halkımızın isteği de karşılıksız kalmadı. Bu konuda Uzunköprü halkına teşekkür ediyoruz, tren seferlerimiz 1 Martta başlayacaktır.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim