• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Halkalı-Kapıkule tren seferleri yeniden başladı

Halkalı-Kapıkule tren seferleri yeniden başladı
İstanbul-Kapukule arasındaki tren seferlerii yeniden başladı. Tren seferlerinin yeniden başlaması nedeniyle Çerkezköy Tren Garı’nda tören düzenlendi.

Kapıkule-Edirne arasındaki tren seferleri uzun bir aranın ardından yeniden başlatıldı. Çerkezköy’den Halkalı’ya her gün saat 10.02’de, Çerkezköy’den Edirne/Kapıkule’ye ise saat 19.18’de tren kalkacak. Çerkezköy-Halkalı tam bilet 8 lira, Çerkezköy Edirne-Kapıkule ise 17 lira olarak fiyatlandırıldı. 

TÖREN DÜZENLENDİ 

Tren seferlerinin yeniden başlaması nedeniyle Çerkezköy Garı’nda tören düzenlendi. Saat 09.30’da başlayan törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kurum ve kuruluşların temsilcileri, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, gaziler, muhtarlar, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyeleri ile davetliler katıldı. 

BAŞ MÜDÜR ÇALIŞMALARI ANLATTI 

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz yaptı. Son dönemlerde demiryollarında çok önemli gelişmeler yaşandığını belirten Halil Korkmaz “Önemli miktarda yatırım yapılan demiryollarımızda Ankara-İstanbul-Konya arasında Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliğine geçildiğinde Türkiyemiz Yüksek Hızlı Demiryolu İşletmeciliği yapan sayılı ülkeler arasında yerini aldı. Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu hatları Lojistik Merkezlerimizin inşaatları devam ediyor. Araç filomuz içerisinde yer alan çeken ve çekilen araçlarımızı tasarruflu, çevreci ve modern bir yaklaşımla yenileniyor” dedi. 

“POZİTİF KATKI SAĞLIYOR” 

Demiryollarında yaşanan değişimin ülkenin gelişmişliğine, ekonomisine ve sanayisinin güçlenmesine pozitif etki ettiğini kaydeden Korkmaz “Bu kapsamda modernizasyon çalışmaları başlatılan Halkalı-Edirne-Kapıkule Demiryolu hatlarında 2011’da çalışmalar başlatmıştık. Demiryolumuzun modernizasyonunu tamamladık sıra vatandaşlarımıza hizmet vermeye geldi. Yol çalışmalarının tüm hat kesimlerinde tamamlanmasıyla yük taşımacılığına başlanan, seferlerine ara verilen Halkalı-Edirne-Kapıkule arasında işletilen Bölgesel yolcu trenleri seferlerine bugünden itibaren başlıyoruz. 

234 YOLCU KAPASİTELİ 

Tamamı elektrifikasyon sistemine kavuşan demiryolu hattında trenler, elektrikli lokomotifler ve 234 yolcu kapasiteli klimalı vagonlarla temin edilecek. Bu vagonlarla yolcularımız konforlu seyahat edecek. Ayrıca yolcu talebine göre gerektiğinde ilave vagon verilebilecek.” bilgisini verdi. 

HALKALI-EDİRNE 22 LİRA 

Halkalı-Edirne tam bilet ücretinin 22 TL olduğunu açıklayan Korkmaz “Halkalı-Kapıkule arası tam bilet ücretini 23 Lira 50 Kuruş olarak fiyatlandırdık. Ayrıca mevcut ticari indirimler bu trenlerde de geçerlidir. Hattın yolcu alışkanlıklarının yeniden kazandırılmasını müteakip Halkalı-Uzunköprü arasında yeni bir trenin sefere konulmasını da planlıyoruz. Modernizasyon projemize her zaman destek veren valilerimize, bölge milletvekillerimize, Çerkezköy ilçe kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza, yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum.Yeni trenlerimizin ülkemize ve yöre halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

AKAY: TREN SESİNİ ÖZLEMİŞTİK TCDD 

Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz’ın konuşması sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Akay, uzun bir süredir Çerkezköy’de tren sesini özlediklerini söyledi. Akay şunları söyledi: “Tren sesine uzun yıllardır hasret kaldık. Tren seferlerinin yeniden başlamasıyla vatandaşlarımız güvenli ve ucuz bir şekilde yolculuk yapabilecek” dedi. 

KUBİLAY: MUTLULUK DUYUYORUZ 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Vatan haini, Millet düşmanı paralel devlet yapılanması Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Ağustos 2013 tarihinde göreve başladığım Çerkezköy’de tren seferlerinin bir an önce başlaması için sürekli çalışmalar yürüttük. Sürekli olarak Bölge Müdürlüğüne giderek milletvekillerimizle birlikte konunun takibini yapıyorduk. Verilen mücadelenin sonuç getirmesinden mutluluk duyuyorum” 

“İSTANBUL’DAN ÇERKEZKÖY YÖNÜNE DE TREN İSTİYORUZ” 

Tren seferlerinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Kubilay “Çerkezköy ülkemizin en önde gelen sanayi bölgelerinden bir tanesidir. Özellikle İstanbul’dan buraya her gün insanlar gelip gidiyor. Vatandaşlarımız tasarruflu yolculuk yapabilecekler. Çerkezköy-Halkalı arası 8 lira olarak fiyatlandırıldı. Kapıkule’den sabah saat 07.10’da tren kalkıyor. Ama bizler İstanbul’dan da bu tarafa seferlerin başlamasını istiyoruz. Bunun için bu yatırımlara hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” dedi. 

DOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK 

Törende son olarak Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Doğan şunları söyledi: “Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. 7 Haziran’dan bu yana Belediye Başkanımız, Bölge Müdürlüğümüz ile irtibat halinde bugünlere gelerek bugün seferleri başlatıyoruz. Her ne kadar sokağa çıkmayın gibi , tüm siyasilerin tehlikede olduğu gibi bir algı operasyonu gerçekleştirilse de biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu ülkenin sınırlarının çizilmesinde emeği geçen başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” . 

TREN SEFERLERİ VE ÜCRETLERİ

 Çerkezköy Gar Yeni Tren Saatleri şu şekilde: “Çerkezköy-Halkalı sabah treni saat 10.02, Çerkezköy- Edirne/Kapıkule akşam treni saat 19.18, Halkalı-Çerkezköy akşam treni saat 18.00, Kapıkule/Edirne-Çerkezköy sabah treni saat 07.10.  Çerkezköy’den gidilecek istasyona göre fiyat listesi ise şu şekilde: “Halkalı 8 TL, Ispartakule 6,50 TL, Çatalca 5,00 TL, Velimeşe 3,00 TL, Çorlu 3,50 TL, Muratlı 6,50 TL, Seyitler 6,50 TL, Kayabeyli 8,00 TL, Lüleburgaz 8,00 TL, Alpullu 9,50 TL, Doğanca 11,00 TL, Pehlivanköy 11,00 TL, Sazlımalkoç 12,50 TL, Bahıçıvanova 12,50 TL, Şerbettar 12,50 TL, Edirne 15,50 TL, Edirne Şehir 15,50 TL, Kapıkule 17,00 TL.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim