• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Hastaneyi sattı süper bir jet uçağı aldı

Hastaneyi sattı süper bir jet uçağı aldı
Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding’in yüzde 75’ini satan Aydınlar süper bir jet uçağı aldı.

Hastaneyi sattı süper bir jet uçağı aldı

Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding’in yüzde 75’ini satan Aydınlar süper bir jet uçağı aldı.

Özel jet kullanan işadamları arasına Acıbadem Hastaneleri'nin kurucusu ve Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar da katıldı.
 
Aydınlar'ın yaklaşık 30 milyon dolar değerindeki Falcon 2000 LX model iş jetinden Türkiye'de 5 tanınmış işadamında daha bulunuyor. İşadamı Mehmet Ali Aydınlar, iş jeti üreticisi Avrupalı Dassault'tan Falcon 2000 LX model uçak satın aldı. Fabrika çıkışlı süper lüks jet İstanbul'a getirildi.

Tescil işlemleri tamamlanan uçak uçuşa başladı. Türkiye'de Falcon 2000 LX tipi uçağın kullanıcıları arasında Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı da bulunuyor.

Jet saatte 871 kilometre hıza ulaşabiliyor. Uçakta telefon, deri koltuk ve 4 yemek masası da yer alıyor. Demir çelik fabrikaları bulunan Tosyalı Holding de 2013 Ocak ayında Falcon iş jetinin 2000 S tipini teslim alacak. 26,5 milyon dolarlık bu jetin dünyadaki ilk teslimatı Tosyalı'ya yapılacak.

Aydınlar, Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding’in yüzde 75’ini Malezyalı yatırım fonu Khazanah ve sağlık birimi Integrated Healthcare 1 milyar 260 milyon dolara satmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim