• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Hava-İş, TEC'de grev kararı alıyor

Hava-İş, TEC'de grev kararı alıyor
Resmi Arabulucu Raporu 31.03.2011 tarihinde Sendikamıza Tebliğ Edildi. Hava-İş Sendikası işverenin sendikal haklara saygısız tutumu sürdüğü noktada, bu tarihten sonra yasal prosedürün izin verdiği en kısa zamanda grevi fiilen yürürlüğe koyacaktır.

Hava-İş TEC Uçak Motor Fabrikasında Grev Kararı alıyor

Resmi Arabulucu Raporu 31.03.2011 tarihinde Sendikamıza Tebliğ Edildi. Hava-İş Sendikası işverenin sendikal haklara saygısız tutumu sürdüğü noktada, bu tarihten sonra yasal prosedürün izin verdiği en kısa zamanda grevi fiilen yürürlüğe koyacaktır.

Yasal olarak Resmi Arabulucunun Tutanağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne iletmesi ve bu zaptın sendikaya tebliğinden sonra ilk 6 gün beklenerek, 2. altı işgünü içinde sendikanın grev kararı alması gerekiyor.

Tüm sendikalı işçiler sendikanın işyerine girmesini engelleyici ve suçsuz 3 işçinin iş akitlerinin feshi konusundaki işveren uygulamaları nedeniyle fazla mesaiye kalmama ve yemek yememe yönündeki açık tavır koymuştur.

İş barışının tesisi ve toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması işverenin bu haksız uygulamalarındaki tavrı ile netleşecektir.

Pratt Whitney THY Teknik Uçak Bakım Motoru Bakım Merkezi (TEC) işverenliği ile sendikamız arasında başlayan 1. dönem toplu iş sözleşmesinin 21.01.2011 tarihinde yapılan 9. Oturumunda Uyuşmazlık zaptı tutulmuştu.

25 Asıl 1 Geçici Madde üzerinde tutulan uyuşmazlık noktasından sonra, 02 Mart 2011 tarihinde Resmi Arabulucu Sayın Prof. Dr. Gülsevil Alapagut'un başkanlığında taraflar ilk görüşmelerini yapmışlardı.

Uyuşmazlık konusu tüm maddelerin ele alındığı 16.03.2011 tarihinde yapılan 3. toplantıda Sendika teklifinin 18. Maddesi değişiklikle ve 84. maddelesi aynen kabul edildi.

İşveren yetkilileri görüşmelerde ilk kez ücret teklifi getirdi. Ancak getirilen ücret teklifinde yürürlük süresi 02.11.2009 olan çoğunluk tespitinden 1 yıl ileriye alınarak bu süre ile ilgili zam oranı önerilmedi.

Bu süre ile ilgili personelin ücretinin (kıdemücret+iştazminatının) bir aylık tutarının %50'si kadar miktarın, bir sefere mahsus ödeme yapılabileceği önerildi. Toplu iş sözleşmesi 3 yıl önerilerek 26.10.2010 ile 31.12.2011 arası 14 aylık süre için 1. yıl zammı olarak enflasyon rakamları baz alınarak %9.09 oranında zam önerildi. 2.yıl için %5 ve 3. yıl %5 zam önerildi.

Sendikamızın önerdiği ücret teklifi miktarları yanında hem yürürlük süre başlangıcı, hemde ücret sistemi olarak taban tabana zıt bu teklif sendikamızca uygun bulunmadı.

Ücret dahil diğer uyuşmazlık maddelerinde anlaşma sağlanmadığından Resmi Arabulucu Uyuşmazlık Tutanağı 16.03.2011 tarihi itibarı ile tutulmuş oldu.

Ancak bu zaptın tutulmasından sonra işveren sendikanın işyerine girmesini fiilen engellleme politikası izlemiş ve 3 üyemizin iş akdini bildirimsiz feshetmişti. Sendikamız bu uygulamalardan vazgeçilip sorunun masada çözülmesine yönelik adım atılmaması durumunda en kısa sürede grev kararı almayı ve uygulamayı prensip kararı olarak açıklamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim