• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Hava-İş'ten son ihtar

Hava-İş'ten son ihtar
Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları yönetimi hakkında zehir zemberek bir açıklama yayınlayan Hava-İş Sendikası, üyelerine yeni bir bildiri gönderdi. Sendika, bundan sonra yapılan tüm haksızlıklar için yasal yollar başvurmaktan çekinmeyeceklerini duyurdu.

Kısa adı Hava-İş olan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimini adeta topa tutuyor. Geçtiğimiz hafta zehir zemberek bir dille Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ihlalerine yönelik bir açıklam yayınlayan Hava-İş, yeni bir bildiriyle üyelerine harekete geçmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Sendika tarafından üyelere gönderilen bildirimde, "Altına taraflarca imza atılan Toplu İş Sözleşmesi'nin her bir maddesinin arkasında durulması zorunluluktan öte, bir akit, bir söz, bir NAMUS'tur. TİS sadece maaş zammı ve birtakım maddi kazançlar değildir. Uçucu personelin emniyetli ve medeni bir şekilde uçmasını hedeflemektedir. TİS altına imzanızı atmış siz Sayın Yöneticiler TİS'e sahip çıkmaktan hem THY A.O. hem de milletimiz adına sorumlusunuz. Yarın yaşanacak bir kazada, kaybedilecek bir canın dahi bedelini asla ödeyemeyiz." denildi.

HAVA-İŞ "TİS YOK SAYILIYOR" DEMİŞTİ

Hava-İş Sendikası, üyelerine gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ederken Türk Hava Yolları'nın tutumunu sert bir dille eleştirmişti. Hava-İş, Türk Hava Yolları yönetiminin Toplu İş Sözleşmesi'ni yok saydığını ima etmişti.

Yapılan açıklamada, çalışanların hayatının kural dışı planlamalarla tehlikeye atıldığı ve Ekip Planlama Başkanlığı'nın uçuş emniyetsizliğine sebep olacak eylemlere son vermesi talep edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim