• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Havaalanı olan hastane inşa ediliyor

Havaalanı olan hastane inşa ediliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘9 yıllık hayalim’ dediği şehir hastanelerine bir yenisi daha ekleniyor. Sancaktepe’de içinde ambulans uçakların ineceği havaalanı olan hastane inşa ediliyor.

MEGA kent İstanbul mega hastanelere evsahipliği yapacak. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 1 milyar TL’ye mal olacak ve 2015’in sonuna doğru açılması düşünülen İkitelli Sağlık Kampüsü’nden sonra, İstanbul’a yapılacak ikinci şehir hastanesinin de Sancaktepe’de inşaa edileceği müjdesini verdi. Sancaktepe’de açılacak ikinci şehir hastanesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "“Sancaktepe'’de askeriyeye ait 4 milyon metrekarelik bir arazi bu iş için uygun bulundu. Görüşmelerde son aşamaya gelindi. Şimdi Milli Emlak'’ın Genelkurmay'’a  başka bir yer göstermesini bekliyoruz”" dedi.

4 milyar TL’lik devasa arsa
 
İnşaatın taşınma işlemi bittikten sonra başlayacağını anlatan Dokucu şu bilgileri verdi: Bu yeni şehir hastanesinde bir ilk olacak ve hastaneye ait arazide havaalanı da bulunacak. Böylece Sağlık Bakanlığımızın ambulans uçakları da rahatça iniş yapabilecek, ayrıca yurt dışına yönelik sağlık turizmi için de bir üs haline gelecek.” Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul’daki kamuya ait hastanelerin 2005 yılında 22 bin yatak kapasitesi olduğunu ancak koğuş sisteminden vazgeçilmesiyle birlikte bu sayının 15 binlere düştüğünü söyleyerek “Şehrin ihtiyacı olan sayı 30-35 binlerde. İkitelli’deki şehir hastanesi ile 2 bin 682 yatak daha bu sisteme eklenecek. Ancak asıl büyük atılım Sancaktepe’de inşaası düşünülen ikinci şehir hastanesi ile olacak. 3 bin 800 yataklı bu yeni hastaneler kampüsünde ağırlık, çocuk ve kadın doğum hastanelerine verilecek. Arazi sorunu çözüldü sayılır. Yangın uçaklarının durduğu bir alan var arazide. O kısım yine havaalanı olarak bırakılacak. Çok büyük bir arsa; ederi 4 milyar TL’yi buluyor. Toplam alanı 3  milyon metrekareyi bulacak” dedi. İkitelli Sağlık Kampüsü projesinde uluslararası bir tasarım ekibinin yer aldığını anlatan Dokucu, “Hastanenin planı DNA sarmalından esinlenerek yapıldı.İki ucu arası yaklaşık 2 kilometreyi buluyor. Bu alanda raylı sistem de çalışacak” diye konuştu
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim