• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Havacıların ünvan sorunu meclise taşındı

Havacıların ünvan sorunu meclise taşındı
MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan YÖK tarafindan uçak elektri̇k elektroni̇k ve uçak gövde motor bölümü mezunlarına verilen ünvanlarla ilgili soru önergesi verdi.

 

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan YÖK tarafindan uçak elektrik elektronik ve uçak gövde motor bölümü mezunlarına verilen ünvanlarla ilgili soru önergesi verdi.
 
Türkkan'ın önerge gerekçesi ve soruları şöyle:
 
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından dört yıllık lisans eğitimi veren havacılık bölümü mezunlarına “Eleman” unvanı verilmiş, kısaca; ülkemizde havacılık alanında nadir bölümler olan ve çoğu gencin hayalini süsleyen Uçak Elektrik-Elektronik ve Uçak Gövde-Motor Bölümleri mezunları “Uçak Bakım Elemanı” olarak nitelendirilmiştir. 
 
YÖK, 26 Temmuz 2012 tarihli toplantısında; Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü’ne; Uçak Mühendisliği, Uçak Gövde-Motor Bölümü’ne ise; Uçak Kontrol Makinistliği adını vermiş; ancak ilerleyen aylarda bu unvanlar “Eleman” olarak değiştirilmiştir.  
 
Bu okulların yüksek lisans ve doktora programları da bulunmaktadır. 
Yurtdışında bulunan bazı üniversitelerde, eşdeğer bölümlerden mezun olanlar, Uçak Bakım Mühendisi ya da Uçak Avionic Mühendisi ve Uçak Teknoloji Mühendisi gibi unvanlar alırken, ülkemizde bu bölümlere eleman denilmesi sorgulanması gereken bir konudur. 
 
Bu nedenle;
 
1-Ülkemizde havacılık alanında nadir bölümler olan Uçak Elektrik-Elektronik ve Uçak Gövde-Motor Bölümleri mezunlarına “Uçak Bakım Elemanı” unvanı verilmesinin gerekçeleri nelerdir?
 
2-Bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitiminin ardından, dört yıl lisans eğitimi veren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulları’na bağlı bulunan, Üniversite Giriş Sınavında yüksek puanlarla öğrenci alan bu okul mezunlarına uygun görülen unvan neden Eleman olmuştur?
 
3-YÖK önce Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü’ne Uçak Mühendisliği, Uçak Gövde-Motor Bölümü’ne ise Uçak Kontrol Makinistliği unvanı vermesine rağmen, daha sonra bu unvanlar neden “Eleman” olarak değiştirilmiştir? 
 
4-Ülkemiz üniversitelerinin dört yıllık teknik bölümlerinin hiç bir mezununa Eleman unvanı verilmediği düşünüldüğünde, Türk Sivil Havacılığını ayakta tutan, olmazsa olmaz olan bu bölüm mezunlarına böyle bir unvanın verilmesi sonucunda mezunlarının uğradığı mağduriyet nasıl giderilecektir? 
 
5-Sözü edilen bölümlerin temel seviyesinde eğitim alan iki yıllık Uçak Teknolojisi Programı mezunlarına YÖK tarafından hangi unvan verilecek 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim