• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Havacılık endüstrisi Afrika'da toplanıyor

Havacılık endüstrisi Afrika'da toplanıyor
Havacılık endüstrisinin 700 önde gelen temsilcisi havacılığın sorunlarını ele almak için Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde toplanıyor.
Dünyada sivil havacılığın önde gelen 700 üst yöneticisi sektörün sorunlarının ve geleceğe yönelik hedeflerinin ele alınacağı Uluslar arası Hava Taşımacılığı Birliği IATA'nın 69. Yıllık Genel Kurulu için Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde bir araya geliyor. 
 
Cape Town'da 2-4 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak IATA yıllık toplantısının yanı sıra Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi de gerçekleştirilecek. Toplantılarda, ticari havacılığın, aralarında güvenlik, çevre sorunları, finansal sürdürülebilirlik gibi önemli konu başlıklarının da bulunduğu bir dizi konu tartışılacak.Toplantılara THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de katılması bekleniyor. 
 
Toplantılar öncesinde bir açıklama yapan IATA Başkanı Tony Tyler, ticari havacılığın Ocak 2014'te 100. yılının kutlanacağını belirterek, "Ticari hava taşımacılığının gelecek yüzyılına bize büyük vaatler sunan bir bölgeden Afrika'nın en güneyinden bakma fırsatı bulacağız. Cape Town iki gün süresince ticari havacılığın başkenti olacak. Global standartlarda Afrika'da havacılık küçük bir orana sahip olsa da 1 milyarı aşan nüfusuyla bu kıta havacılık için büyük bir potansiyel taşıyor. Yıllık Genel Kurul toplantımız hava taşımacılığının Afrika kıtası için oynadığı rolü yansıtması açısından da kritik öneme sahip.Afrika Birliği 50. yılını kutluyor. Afrika'nın birliği ve bütünlüğü havacılığın sağladığı erişilebilirliğe önemli oranda bağlı" dedi. 
 
IATA toplantıları 69 yıllık tarihi içinde üçüncü kez Afrika kıtasında yapılacak. IATA yıllık toplantıları Cape Town'dan önce Afrika kıtasında 1946'da Kahire'de 1991 yılında da Nairobi'de gerçekleşmişti.
 
THY'nin de üyesi bulunduğu IATA dünyada 240 havayolu şirketini çatısı altında toplarken, hava trafiğinin de yüzde 84'ünü temsil ediyor. 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim