• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Havacılıkta Türk pilot istihdamı artırılacak

Havacılıkta Türk pilot istihdamı artırılacak
Havacılık sektöründe yüzde 25 kotasının üzerinde yabancı pilot çalıştırıldığını tespit eden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk pilotların istihdamını artırmak için harekete geçti.
Havacılık sektöründe yüzde 25 kotasının üzerinde yabancı pilot çalıştırıldığını tespit eden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk pilotların istihdamını artırmak için harekete geçti. Sektörde belirlenen maksimum yüzde 25 kotasının üzerinde yabancı pilot çalıştırıldığını tespit eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türk pilotların istihdamını artırmak için harekete geçti. Genel Müdürlük, bu kapsamda, havayolu şirketlerine bir genelge gönderdi ve Türk pilotların istihdamının artırılmasını istedi. Şirketler de bunun üzerine alımlara başladı.
 
SHGM, geçen yıl işsiz pilotların istihdama kazandırılması için çalışma başlattı. Bu kapsamda Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) ile temaslarda bulunan Genel Müdürlük, Türkiye’de 120’ye yakın işsiz pilot bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine havayolu şirketlerine yazı gönderen Genel Müdürlük, uçuş okulları sayısındaki artışa ve Türk pilot istihdamının önemine dikkati çekti.
 
Son yıllarda Türkiye’de hava taşımacılık sektörünün büyümesine paralel pilot ihtiyacının da arttığı belirtilen yazıda şunlar kaydedildi: ”Artan bu ihtiyaca paralel olarak yabancı pilot istihdamında artış yaşanmaktadır. Ancak, son yıllarda uçuş okullarının kapasitelerinde de artışlar yaşanmıştır. Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılmış işletmelerde Türk vatandaşı pilotların istihdam edilmesi esas olup, yabancı uyruklu pilot temini ancak zorunlu ve istisnai şartlarda kullanılmalıdır. Bu nedenle yabancı uyruklu pilot istihdamı konusunda bu düzenlemenin yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.”
Haziran ayı sonuna kadar işletmelerde görev yapan yabancı ikinci pilot sayısının toplam ikinci pilot sayısının yüzde 25′ini aşmayacak şekilde azaltılmasını isteyen Genel Müdürlük, kademeli olarak yabancı ikinci pilot istihdamının azaltılmasını içeren plan kapsamında, 2013 yılın sonuna kadar da yabancı ikinci pilot oranının yüzde 10′a düşürülmesini hedeflediğini bildirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim