• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Havadan İhbar ve Kontrol uçağı tanıtıldı

Havadan İhbar ve Kontrol uçağı tanıtıldı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren ilk Havadan İhbar ve Kontrol uçağı için hazırlanan tanıtım filmi yayınlandı.
Barış Kartalı projesi kapsamında geçen hafta Konya 3. Ana Jet Üssünde devletin zirvesinin katıldığı törenle Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren ilk Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı için hazırlanan tanıtım filmi yayınlandı.
 
BİRÇOK AVANTAJ VE İLAVE KABİLİYETE SAHİP
 
Barış Kartalı HİK uçakları; yüksek irtifa, arazi engebelerinden etkilenmeme ve istenen harekât bölgesine intikal ettirilebilme gibi esnek kullanım özelliklerinin yanında, üzerinde bulundurduğu teknik ve teknolojik kabiliyetlerin yardımı ile yerde konuşlu İhbar Kontrol Sistemlerine göre birçok avantaj ve ilave kabiliyetlere sahip.
 
KESİN SONUÇ ALINMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTA
 
Ayrıca sahip olduğu gelişmiş radar ve sensörler ile düşmana karşı bilgi üstünlüğünü sağlayarak, kararlılık gösterilmesi, hava üstünlüğünün kurulması ve kesin sonuç elde edilmesinde önemli rol oynamaktadır.
 
DAHA BÜYÜK GÖRÜŞ ALANINA SAHİP
 
Türk Silahlı Kuvvetleri için bir kuvvet çarpanı niteliğinde olan Barış Kartalı uçakları, yüksek irtifada görev yaparak düşman uçaklarını uzak mesafelerden tespit etmekte ve sınırlarımıza yaklaşan hava unsurlarına karşı daha erken reaksiyon gösterilmesini temin etmektedir.
 
Yerdeki radarlara nazaran daha büyük bir görüş alanına sahip olmasından dolayı radar boşluklarını kapatmak üzere istenilen bölgeye yönlendirebilmekte.
 
UÇAN BİR KOMUTA MERKEZİ
 
HİK uçağı oluşturduğu hava resmini veri hatları ile uçaklara, deniz unsurlarına ve kara birliklerine aktararak harp alanındaki unsurları daha etkin yönlendiren uçan bir komuta kontrol merkezi. Havada yakıt ikmali kabiliyeti ile de uzun süre harekât bölgesinde görev yapabilmekte.
 
3 TANE DE ÖNÜMÜZDEKİ YIL TESLİM EDİLECEK
 
Avustralya ve Güney Kore'den sonra HİK uçağına sahip olan 3. ülke Türkiye'ye Barış Kartalı projesi kapsamında aynı özelliklerdeki 3 uçağında önümüzdeki yıl teslim edilmesi bekleniyor.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim