• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Havalimanında 1.5 ton altın alarmı

Havalimanında 1.5 ton altın alarmı
Gana’dan Dubai’ye giden özel bir uçak ani bir kararla İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. 1.5 ton altın taşıdığı anlaşılan uçak evrakları eksik çıkınca mühürlendi...

Gana’dan Dubai’ye giden özel bir uçak ani bir kararla İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. 1.5 ton altın taşıdığı anlaşılan uçak evrakları eksik çıkınca mühürlendi.

İstanbul Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü’nde son yılların en ilginç olayı yaşandı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre; 1 Ocak günü Gana’dan aldığı tam1.5 ton altını Dubai’ye götürmek üzere havalanan özel uçak, transit geçiş yapacağı İstanbul semalarına geldiğinde ani bir kararla Atatürk Havalimanı’na indi.
 
HAVALİMANINDA ALTIN ALARMI
 
Uçağın 1.5 ton altın taşıdığı belirlenince sahiplerine ulaşıldı. İsimleri gizli tutulan altın sahipleri, altınların ithalatını İstanbul’dan yapmak istediklerini ve gerekli evrakların yurtdışından getirileceğini bildirdi.
 
GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
 
Bu bilgi üzerine ithalat için gerekli resmi evraklar beklenmeye başlandı. İthalat işlemi gerçekleşinceye kadar 1.5 ton altın yüklü olan uçak mühürlendi. Çevresindeki güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.
 
FİRMA SAHİPLERİ GİZLİ TUTULUYOR
 
Atatürk Havalimanı’nda uçak mühürlü bir şekilde park halinde tutulurken, 1.5 ton altını ithal edecek olan şirketin ismi de güvenlik nedeniyle gizli tutuluyor.
 
Cardinal Holding’in 20milyon dolarlık altını hâlâ kayıp
 
Kanada’dan yaklaşık 6 ay önce yola çıkan ve Kanada- Türkiye hattında kaybolan 102 kilo altınla ilgili sır perdesi hâlâ kaldırılamadı. Kanada merkezli petrol, rafineri, altın ve danışmanlık şirketi Cardinal Holding’e ait 20 milyon dolarlık altın, Kanada- Türkiye hattında kayıplara karıştı. Cardinal Holding, taşıyıcı firma ADE Global Nakliyat’ı suçlarken, nakliyat şirketi ise bu şirketin altınlarını hiç taşımadığını savunuyor. Konu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na kadar taşınırken, Cardinal Holding savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun, hazırlık tahkikatı aşamasında olduğu bildirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim