• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Havalimanlarımız Avrupa'da zirveye çıktı

Havalimanlarımız Avrupa'da zirveye çıktı
2019 yılının Kasım ayı verilerine göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen iki havalimanı Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanı oldu.

2019 yılının Kasım ayı verilerine göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen iki havalimanı Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanı oldu.

Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından açıklanan verilere göre; yılda 25 milyondan fazla yolcu ağırlayan havalimanları kategorisinde Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanları ilk iki sırada yer aldı.

Antalya Havalimanı yüzde 10,9'luk büyüme ile Avrupa'daki havalimanları arasında zirvenin sahibi olurken, Sabiha Gökçen Havalimanı yüzde 10,2'lik bir büyüme ile ikinciliği kaptı.

Avrupa'nın en büyük 5 havalimanı içerisinde ise yüzde 6,5'lik büyüme kaydeden İstanbul Havlaimanı en fazla gelişme gösteren havalimanı olarak gösterildi. İstanbul Havalimanı'nı yüzde 3.3'lük büyüme ile Paris-Charles de Gaulle Havalimanı, yüzde 2'lik büyüme ile de Londra Heathrow Havalimanı takip etti.

SHGM YENİ SLOT HAKKI VERİLMEYECEĞİNİ DUYURMUŞTU


Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Avrupa'nın en hızlı büyüme gösteren havalimanları arasında zirveyi zorlaması akıllara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından alınan kararı getirdi. 

SHGM, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na kısıtlama getirmişti. Otorite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yerli/yabancı, tarifeli/tarifesiz, dönemsel/münferit olarak mevcut uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvuruları bu aşamada Genel Müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilmeyecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

ACI Europe tarafından açıklanan veriler sonrası havacılık sektörü kulislerinde "SHGM Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yükselişine engel mi olmak istiyor?" sesleri yükselmeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim