• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Havalimanlarında uyuşturucuya geçit yok

Havalimanlarında uyuşturucuya geçit yok
İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kuryelerine göz açtırmadı.

Havalimanlarında uyuşturucuya geçit yok

İstanbul'daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında, 2011 yılı içinde 95 kilogramı kokain olmak üzere toplam 300 kilogram uyuşturucu madde ele geçiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kuryelerine göz açtırmadı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, yeni açılan yurt dışı hatlarla transit yolcu sayısı her geçen gün artan 2 havalimanında, 2011 yılı içinde yapılan takip ve operasyonlarda 22 kilogram eroin, 96 kilogram kokain, 25 kilogram afyon sakızı, 40 kilogram esrar, 49 kilogram metamfetamin, 2 kilogram amfetamin, 32 kilogram ecstacy hap, 4 kilogram captagon ve 30 kilogram khat maddesi ele geçirildi.

Narkotik ekipleri, İstanbul'daki havalimanlarında 34'ü son 6 ayda olmak üzere, 3 yılda uyuşturucu kaçakçılığı yapan 400 kuryeyi yakalayarak adalete teslim etti.

Uyuşturucu kuryelerin bir kısmı uyuşturucu maddeleri Türkiye'ye sokmak isterken, önemli bir bölümü de İstanbul üzerinden başka ülkelere gitmek isterlerken narkotik birimlerinin takibi sonucu yakalandı.

Yakalanan kokain kuryelerinin büyük bir çoğunluğu geliş güzergahı olarak Güney Amerika ülkelerini kullanırken, transit olarak son varış noktalarının ise genellikle Batı Afrika ülkeleri olduğu görüldü.

-Türkiye, hem hedef, hemde transit ülke-

Kokain maddesinin girişi konusunda Türkiye'nin hem hedef hem de transit ülke olduğunu belirten yetkililer, uyuşturucu maddenin İstanbul üzerinden özellikle Batı ve Güney Afrika ülkelerine götürülmek istendiğini kaydettiler.

Yetkililer yapılan operasyonlarda, kokain taşımacılığında 25-40 yaş arası gelir düzeyi ve eğitim seviyesi düşük erkek ve kadınların tercih edildiği ve bu kişilerin de genellikle Batı Afrika ve Güney Amerika ülkeleri vatandaşları olduğu bilgisine ulaşıldığını belirttiler.

Çok az ücretler karşılığında kuryelik yapan bu kişilerin uyuşturucu naklinde yakalanmamak için yutma ve vücut boşluklarına saklamak gibi kendi hayatlarını da riske eden yöntemlerin yanı sıra, ayakkabıların topuk ve kot pantolonların iç kısımları, vücuda sarma, kargo ve valiz ve eşyaların gizli bölmelerine saklamak gibi çeşitli yöntemleri kullandıkları operasyonlarda anlaşıldı.

Yöntem ve tekniklerini sürekli geliştiren uyuşturucu kuryelerinin yakalanmasında emniyetin ''profil takip uzmanlarının'' çalışmaları önemli yer tutuyor.

Bu uzmanların uçakların rotaları ve yolcu listeleri üzerinde yaptıkları çalışmalar ve detektör köpeklerin kullanılması uyuşturucu madde kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelede önemli katkı sağlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim