• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Havayollarına milyar dolarlık ceza kesildi

Havayollarına milyar dolarlık ceza kesildi
Avrupa Komisyonu, kargo taşımacılığı da yapan 11 havayolu şirketine toplamda 800 milyon Euro (yaklaşık olarak 1,1 Milyar Dolar) ceza kesti.

HAVAYOLLARINA MİLYAR DOLARLIK CEZA KESİLDİ!

Avrupa Komisyonu, kargo taşımacılığı da yapan 11 havayolu şirketine toplamda 800 milyon Euro (yaklaşık olarak 1,1 Milyar Dolar) ceza kesti.

Avrupa Komisyonu, havayolu şirketlerine ceza yağdırdı. Ceza tutarları ise dudak uçuklatan cinsten...

Komisyon, şirketlere kartelcilikten dolayı ceza kestiğini duyurdu. Buna göre;

Air France-KLM ortaklığı toplamda 310 Milyon Euro cezaya çarptırıldı. Ceza, Air France’a 183 Milyon Euro, Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’e de 127 Milyon Euro olarak yansıtıldı.

Avrupa Komisyonu, Air France-KLM ortaklığından sonra en büyük cezayı British Airways’e kesti. British Airways, komisyon tarafından 104 Milyon Euro’luk bir cezaya çarptırıldı.

Diğer ceza alan şirketler ise; Qantas, Air Canada, Martinair, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, SAS ve Singapur Havayolları oldu.

Ceza alan şirketler içerisinde en düşük fatura Avustralya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Qantas’a çıkarıldı. Qantas, 8,8 milyon Euro ile ceza kesilen 11 şirket arasında en az payı alan havayolu firması oldu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) Başkanı, ceza alan şirketler arasında bulunan Qantas yöneticilerinin 10 yıla kadar hapsi gibi bir risk bulunduğunu ifade etti.

Skandal, havayolu firmasının 2008’de fiyatları illegal olarak 4 yıllığına sabitlemesiyle ve buna kesilen 20 milyon $ cezadan sonra ortaya çıktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim