• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Havayolu İkram Hizmetleri Birliği kuruldu

Havayolu İkram Hizmetleri Birliği kuruldu
Havayolu ikram hizmeti şirketlerinden dnata, DO&CO, Gategroup, The LSG Group ve Newrest, yeni kurdukları Brüksel/Belçika merkezli kâr amacı gütmeyen uluslararası kuruluşun adını Havayolu İkram Hizmetleri Birliği (ACA) olarak duyurdu.

Dünyanın önde gelen havayolu ikram hizmeti şirketlerinden dnata, DO&CO, gategroup, the LSG Group ve Newrest, yeni kurdukları Brüksel/Belçika merkezli kâr amacı gütmeyen uluslararası kuruluşun adını Havayolu İkram Hizmetleri Birliği (ACA) olarak duyurdu.

ACA; gıda, sağlık ve iş güvenlği, çevre sorunları ve vergilendirme gibi konularda hava yolu ikram hizmetleri sektörünün ortak menfaatlerini temsil ve teşvik görevini üstlenecek. Birlik ayrıca, bu alanlardaki düzenleyici teşebbüsleri dünya, Avrupa ve ülke genelinde izleyecek ve destekleyecek. Birlik, hava yolu ikram hizmetleri alanında kayda değer uluslararası faaliyetlerde bulunan tüm şirketlere kapılarını açıyor.

ACA’nın stratejisi ve ele alacağı sorunlar, her şirketin CEO’su veya Yürütme Kurulu üyelerinden biri tarafından temsil edileceği Strateji Komitesi tarafından belirlenecek. Komite şu anda dnata CEO’su Robin Padgett, DO&CO CEO’su Attila Doğudan, gategroup CEO’su Xavier Rossinyol, LSG Group CEO’su Erdmann Rauer ve Newrest Eş Başkanı Olivier Sadran’dan oluşuyor.

ACA Strateji Komitesi Başkanı Erdmann Rauer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Strateji Komitesi’nin ilk toplantısında dile getirilen fikirler ve yürütülen tartışmalar, bu birliğe yönelik ihtiyacı ve ACA’ nın amacını bir kez daha ortaya koymuştur. Çalışmalarımızın öncelikli odak noktası, Avrupa’da bu alanda düzenleme yapılması gereken konularda yaşanan güçlüklerin aşılması olacaktır. Orta vadede ise, müşterimiz olan havayolu şirketleri ve yolculara sunduğumuz hizmet ve ürünlerin kalite, güvenlik ve güvenirliğini arttırmak için sektörümüzün bilgi ve deneyimlerini ortak bir çatı altında birleştirmek amacıyla faaliyet ve girişimlerimizi dünya genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”

Sekreterya’nın başına, meslek kuruluşları ve havayolu sektöründe uzun yıllar yöneticilik yapmış olan Fabio Gamba getirilecek. Mart ayında göreve başlayacak olan Gamba şunları ifade etti: “Bu yeni Birliğin şekillendirilmesinde, ilk Yönetim Direktörü sıfatıyla, görev alacağım için çok heyecanlıyım. Ticari havacılık sektörünün en temel ve karmaşık yapıdaki unsurlarından biri olan bu alan, havayolu ikram hizmeti şirketlerinin deneyimi ve uzmanlık bilgisiyle zenginleşecektir. Sektördeki düzenleme ve standartların iyileştirilmesi amacıyla tüm paydaşların yapacağı katkıların büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.”

YILLIK İŞ HACMİ 9.9 MİLYAR EURO

ACA’nın kurucu üyeleri; portföy kapsamı, ürün ve hizmet kalitesi ile coğrafi faaliyet alanı bakımından dünyanın önde gelen uçak içi hizmet sağlayıcıları arasında gösteriliyor. Toplamda yaklaşık 130 bin kişi istihdam eden ve yıllık iş hacmi 9.9 milyar Euro olan şirketler günde yaklaşık 4.7 milyon yemek servis ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim