• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Haydarpaşa Garı, tren mezarlığı oldu

Haydarpaşa Garı, tren mezarlığı oldu
Tarihi Haydarpaşa Garı’na giden tren seferlerinin 19 Haziran 2013’te son bulması ve rayların sökülmesinden sonra çürümeye terk edilen trenler, grafiti yapanların yazboz tahtasına dönüştü.


İstanbul toplu ulaşımında büyük öneme sahip banliyö tren seferleri hala başlamadı. Seferler, 19 Haziran 2013 tarihinde durdurulmuş, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım o tarihlerde yaptığı açıklamada, yeni hattın 2 yıl sonra hizmete açılacağını belirtmişti.

Yıldırım’ın yaptığı açıklamanın üstünden tam 2 yıl geçmesine rağmen tren seferleri başlamadı. Sökülen rayların yerine de yenileri konulmadığı için Haydarpaşa Garı’nda kalan servet değerindeki trenler, çürümeye terkedildi. Haydarpaşa Garı’ndan sonra tren hattının olmaması, garda kalan trenlerin çürümesine ve milyonlarca liralık zarara sebebiyet verdi. Bu arada garda atıl durumda kalan trenler graffiti yapanların yazboz tahtası haline geldi. Garda bulunan onlarca trenin camları dahil dört yanı graffiti ile boyandı. 24 saat güvenliğin olduğu ve kameralarla gözetlenen garda graffiti yapanların ellerini kollarını sallayarak trenleri boydan boya boyaması akıllarda soru işareti bıraktı. Graffiti ustalarının öğrencilerini yetiştirmek için para vererek trenleri boyadığı iddia edildi.

2013 yılında Gebze-Haydarpaşa, banliyö hatlarının yenilenmesi için yapılan ihaleyi alan Obrascon Huarte Lain(OHL) SA-Dimetronic ortak girişimi, 2014 yılının ortalarında rayların sökümünü tamamlamış, 2014 yılı sonunda ise Ulaştırma Bakanlığı ile arasındaki anlaşmazlık yüzünden işi bırakmıştı.

BU GÖRÜNTÜ HAYDARPAŞA PORT İÇİN

Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Mithat Ercan, Haydarpaşa Garı’ndakilerin 14 binlik dedikleri trenler olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bunlar İstanbul’a yeni döşenecek olan hatlara uygun değildir. Eski hat kaldırılmadan önce bu trenlerin buradan çıkarılması gerekirdi. Bunlar Anadolu’nun birçok ilinde banliyö treni olarak kullanılabilirdi.

Fakat 2 seneden beri burada atıl durumda bekliyorlar. Trenler çürüyor. Bir de Haydarpaşa Port projesini gerçekleştirmek için gara mezbele görüntüsü vererek bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Boyanan trenler hiçbir şey değil, Marmaray için alınan ve her biri tahmini 12 milyon Avro’ya mâl olan, 10’lu vagondan oluşan 38 tren de Haydarpaşa Garı’nda 3 yıldır çürümeye terk edildi. Servet değerindeki trenlerin altyapısı olmadığı ve yazılımları yapılmadığı için atıl durumda bekletiliyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim