• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Haydarpaşa’ya kadar YHT hizmeti verilecek

Haydarpaşa’ya kadar YHT hizmeti verilecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, yüksek hızlı trenin Haydarpaşa'ya kadar hizmet vereceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, çalışmaları devam eden Gebze-Halkalı banliyö hattında TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın da katılımıyla deneme sürüşleri gerçekleştirdi.

Bakan Turhan deneme sürüşünün ardından Feneryolu Durağında gazetecilere proje hakkında açıklamalarda bulundu. İki hat üzerinde kent içinde Marmaray ile bütünleşik şekilde banliyö işletmeciliğinin üçüncü hat üzerinde ise şehirlerarası ve yük taşımacılığı yapan yüksek hızlı tren işletmeciliğinin yapılabileceği ve İstanbul’un banliyö sisteminde önem arz eden bu güzergahta iyileştirmelerin tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Turhan, “Projemizdeki gerçekleşme oranı yüzde 92 mertebesindedir” dedi.

“HAYDARPAŞA’YA KADAR YHT HİZMETİ VERİLECEK”

Hattın hizmete girmesiyle Gebze-Halkalı arasının 115 dakikaya ineceğine işaret eden Turhan, Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında yüksek hızlı trenlerin durabileceğini, yük trenlerinin ise Pendik’ten Londra’ya kadar kesintisiz demiryolu hattı ile bağlanmış olacağını, gece saatlerinde ise Boğaz geçişini kullanarak Asya-Avrupa arasında taşımacılık hizmeti yapabileceğini söyledi. Yüksek hızlı trenin Haydarpaşa bağlantısının bu projeye dahil edildiğini, 4 yol, 2 peron olarak tamamlanarak işletmeye almayı planladıklarını, bölgedeki arkeolojik kazıların da ilgili kurulların denetiminde sürdüğünü bildiren Turhan şöyle devam etti: “Bugün burada deneme sürüşlerine başladık. Bu yılın sonuna kadar deneme sürüşleri de bitecek. Kalan imalatlarımızı da tamamlayıp yılsonunda bu projeyi, hizmeti, demiryolunu İstanbulluların hizmetine sunacağız. Ayrıca, yüksek hızlı tren hattı şu anda İstanbul-Ankara arasında Pendik’e kadar çalışıyor. Burada da İstanbul’da önce Ayrılıkçeşme’ye, sonra Haydarpaşa’ya kadar yüksek hızlı tren hizmeti verilecek.”

“1 MİLYON 200 BİN İSTANBULLUYA HİZMET EDECEK”

Projenin bütün olarak hizmete girmesiyle 96 bin aracın taşıyacağı yolcunun bu sistemle taşınabileceğini aktardıktan sonra, proje ile ayrıca Asya ile Avrupa arasında kesintisiz demiryolu ulaşımının tesis edileceğini vurgulayan Turhan, “Boğaz’da hizmet veren mevcut köprülerdeki trafik sıkışıklığına da önemli bir katkı sağlanacaktır. Banliyö hattı, tek yönde saatte 75 bin kişi taşıma kapasitesi ile günde 1 milyon 200 bin İstanbulluya Boğaz’ın iki yakası arasında hizmet edecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi destek verdiği projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

APAYDIN, BAKAN TURHAN’LA BİRLİKTE DENEME SÜRÜŞÜNE KATILDI

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan’ın gerçekleştirdiği Gebze-Halkalı demiryolunun deneme sürüşlerine katıldı. Deneme sürüşlerinin ardından Bakan Turhan ile birlikte Pendik-Haydarpaşa demiryolunun incelemesine de katılan Apaydın, daha sonra Haydarpaşa Gar ve çevresinde devam eden demiryolu hattında da incelemelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim