• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Heathrow'a üçüncü pist için onay çıktı

Heathrow'a üçüncü pist için onay çıktı
İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından başkent Londra'daki Heathrow Havalimanı'nın genişletilmesini kararlaştırdı.

İngiliz Hükümeti, Avrupa'nın en fazla sefer yapılan Heathrow Havalimanı'na üçüncü bir pist inşa edilmesine onay verdi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Crayling bugün konuyla ilgili olarak Parlamento'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda bir konuşma yapacak. Çevrecilerin karşı çıktıkları karar ile ilgili olarak Parlemento'da oylama yapılacak.

Karara karşı çıkan kesimlerin çeşitli davalar açmaları bekleniyor. Geçen yıl yapılan araştırmada Heathrow'a yeni bir pist yapılması tavsiye edilmişti. Diğer seçenekler arasında Heathrow'daki mevcut pistleri uzatmak ve Gatwick Havalimanı'na yeni bir pist inşası vardı.

Londra eski Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Eğitim Bakanı Justine Greening, Heathrow'un genişletilmesine karşı çıkıyorlardı.

'2025'te faaliyete geçecek'

Heathrow Havalimanı'na yeni bir pist inşası kararı, hükümetin Ulusal Havacılık Politikası'na girmeden önce ise kamuoyundan görüş ve şikâyetler alınacak. Daha sonra milletvekilleri gelecek yılın kış aylarında kararı oylayacaklar. Yeni pistin 2025 yılından önce faaliyete geçmesi beklenmiyor.

Londra'nın hava ulaşımı kapasitesini artırmak için hangi havaalanının genişletilmesi gerektiği İngiltere'de uzun süredir tartışılıyordu. Eski Başbakan David Cameron 2009 yılıdna Heatrow Havalimanı'na yeni pist inşa edilmeyeceği taahhüdünde bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim