• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hedef 200 milyon TL

Hedef 200 milyon TL
Laura Gök, ilk girişimi tesettür giyim alanında hizmet veren Laura’s Boutique Cafe’yi açtığında kendisinin üretici olacağını hiç düşünmemişti.

2014 yılına geldiğinde ise bu alanda edindiği tecrübe ile farklı bir iş koluna girmeyi tercih etti. Tekstil kimyasalları sektöründe dünyada açık olduğunu fark etti ve ResasChemie’yi kurdu. İlk üretim tesisi İstanbul Hadımköy’de faaliyete başladı.

İlk ihracatı Pakistan ve Brezilya’ya yaptı. Ancak dünya hazır giyim devlerinin üretim merkezi olan Bangladeş pazarı onu zirveye çıkardı. Laura Gök’ün sadece 4 yıl önce kurduğu ResasChemie bugün Türkiye’den Bangladeş’e kendi sektöründe en çok ihracat yapan firma olmayı başardı. Yüzde 100 ihracat odaklı bir şirket olduklarını belirten Laura Gök, şirketin kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

DENİZLİ’YE YATIRIM

Şirketimi kurmadan yaklaşık 5 yıl boyunca araştırma yaptım. Tekstil kimyasalları sektörüyle ve ihracatla ilgili STK’lardan bilgi edindim. İhracat yapmak istediğimiz birkaç ülkeyi kendime hedef belirleyerek, bu ülkelere iş seyahatlerim oldu. Tekstil kimyasalları sektörü, Endonezya’ya yaptığım seyahatlerde ilgimi çekmeye başlamıştı. Yüzde 100 ihracat odaklı şirketim ResasChemie ile tekstil kimyasalları sektöründe kendimize haklı bir yer edindik.

5be9d76cc03c0d2a1c590b3f.jpg

İstanbul Hadımköy’de 6 bin metrekare kapalı alanda, Türkiye’nin en büyük tekstil baskı boyarmadde üretim tesisimiz bulunuyor. Bangladeş’de 4 depomuz ve 2 ofisimizle aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz. Ar-Ge araştırmalarından satışa kadar her aşamada bireysel müşteriler ve özel talepleri olan kurumsal müşteriler için de özel ürünler geliştirdik. 2019 yılı ortası için farkı bir kimyasal ayağı ile Denizli Sanayi Bölgesi’nde üretime başlamayı hedefliyoruz.

HEDEF 200 MİLYON TL

Son 3 yıldır da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından kendi alanımızda Bangladeş ihracat şampiyonu seçiliyoruz. Aynı zamanda Rusya, Kazakistan, Sırbistan gibi ülkelere ihracat yapmaya devam ediyoruz. 2018’de yeni pazarlarda büyüme hedefleri koyduğumuz şirketimiz, Meksika ve ardından Peru pazarlarına girmeye hazırlanıyor.

5be9d746c03c0d2a1c590b39.jpg

Çok kısa bir sürede Bangladeş’teki pazar payımızı yüzde 95’e çıkardık. Bu yıl sonunda 50 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Ancak asıl büyümeyi 2020 yılında yapacağız. Yatırımlarımız ve yeni pazarlarla birlikte 2020 sonuna kadar ciromuzu 200 milyon TL’ye çıkarmayı hedefledik. Yurtdışı pazarlarımızı genişletmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki aylarda olumlu havanın sektörümüze etkilerini daha da hissedeceğiz.”

Polonyalı bir anne ile Faslı bir babanın çocuğu olan Laura Gök, sadece 4 yıl önce kurduğu ResasChemie şirketiyle dünya tekstil devlerine çeşitli kimyasallar üretiyor. Üretimin yüzde 100’ünü ihraç ettiklerini anlatan Gök, 3 yıldır da tekstil kimyasalları alanında Bangladeş’e en çok ihracat yapan şirket konumunda.

5be9d747c03c0d2a1c590b3b.jpg

İKİ ÜLKENİN TİCARET HACMİ 800 MİLYON DOLAR

143 konseyi bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 14 kadın iş konseyi başkanı arasında yer alan Laura Gök, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aynı zamanda DEİK Bangladeş İş Konseyi Başkanılığını da yürütüyorum. Türkiye’nin Bangladeş ile olan 800 milyon dolarlık iş hacmini 2019 sonuna kadar 2 milyar dolara kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için şubat ayında çelik, sağlık turizmi, ilaç, inşaat sanayisi üzerine Türkiye’nin önemli oyuncularıyla Bangladeş’te ikili görüşmeler sağlanacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim