• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Her plazanın tepesi Heliport yapılamayacak!

Her plazanın tepesi Heliport yapılamayacak!
Heliportların çevresel etkileri ve yerleşim alanlarında oluşacak gürültünün standartlara uygunluğu, heliportun bulunacağı yerdeki mülki idare amirliğinin olumlu görüşüne bağlı olacak.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü\'nün Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Buna göre, acil iniş alanı yapmak ve/veya işletmek isteyen tüzel kişilerin, heliportların çevresel etkileri ve yerleşim alanlarında oluşacak gürültünün Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğindeki standartlara uygunluğu ve güvenlik bakımından heliportun bulunduğu yerin mülki idare amirliğinin olumlu görüşünü alması gerekecek.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürünü tarafından yayımlanan havaalanı mania planları sınırları içerisinde acil iniş alanı yapmak ve/veya işletmek isteyen tüzel kişiler, havaalanı işletmecisinin olumlu görüşünü de alacak.
 
Acil iniş alanı yapmak ve/veya işletmek isteyen tüzel kişiler, yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde ilgili kurum ve/veya kuruluşlardan alınan olumlu görüşler ile birlikte heliportun bulunduğu yerdeki ilgili belediyeye başvurarak yapmak istediği acil iniş alanı için izin alacak.
 
İmar düzenlemeleri bakımından diğer mevzuat ile plan yapma yetkisinin belediyeler yerine başka kurum ve/veya kuruluşlarda olduğu yerlerde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde bu kurum ve/veya kuruluşlardan izin alınabilecek.
 
Heliportun bulunacağı yerdeki mülki idare amirliği veya havaalanı işletmecisinde birinin görüşünün olumsuz olması ya da belediyenin iznin alınmaması halinde bu yerler acil iniş alanı olarak kullanılamayacak.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim