• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Hindistan Ankara'dan direkt uçuş istiyor

Hindistan Ankara'dan direkt uçuş istiyor
ATO'yu ziyaret eden Hindistan Büyükelçiliği İkinci Kâtibe Verma, Ankara'dan Yeni Delhi'ye direkt uçuş başlatılmasını istediklerini söyledi.

ATO Başkanı Baran: ''Hindisan'daki enerji, inşaat, madencilik ve müteahhitlik işlerine talibiz.''

Hindistan Büyükelçiliği İkinci Kâtibi ve Kançılarya Şefi Alok Verma, Ankara’dan Yeni Delhi’ye direkt uçuş başlatılmasını istediklerini söyledi.
 
Hindistan Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Vanaja K. Thekkat ile Büyükelçilik İkinci Kâtibi ve Kançılarya Şefi Alok Verma, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Verma, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iki ülke başkentleri arasında direkt uçuş olmasının, pek çok etkinliği de beraberinde getireceğini söyledi. 
 
Türkiye’nin Hindistan için önemli bir ülke olduğunu kaydeden Verma, Türk firmalarının Hindistan’da yatırım yapmalarını arzu ettiklerini belirtti. Hindistan’da özellikle “akıllı şehir” projelerinin revaçta olduğunu vurgulayan Verma, “Bu konuda çok büyük projelerimiz var. Elçilik olarak Hindistan’da yatırım yapacak iş adamlarınıza her türlü desteği vermeye, vize kolaylığı sağlamaya hazırız” dedi. 
 
Baran: ''Hindistan'a sağlık hizmeti verebiliriz'' 

ATO Başkanı Baran ise konuşmasında, Hindistan’ın yazılım ve bilişim sektöründe tarih yazdığını belirterek, “Hindistan’ın başarılarını örnek alıyoruz” diye konuştu. Hindistan’ın Çin’den sonra en fazla büyüyen ikinci ülke olduğuna dikkati çeken Baran, şunları söyledi:
 
“Hindistan’daki enerji, inşaat, madencilik ve müteahhitlik işlerine talibiz. Makine ve kimya sektörlerinde de iddialıyız. Hindistan çok kalabalık bir ülke. Ankara olarak sağlık alanında da size hizmet verebiliriz. ATO olarak dostumuz Hindistan ile ticaretimizi en üst seviyelere taşıma gayreti içinde olacağımızdan şüpheniz olmasın.”
 
Hindistan ile Türkiye arasındaki ticaretin yetersiz olduğuna da dikkati çeken Baran, “İki ülke arasındaki ticaretin artması için iş adamlarını bir araya getirmek dahil her türlü iş birliğine hazırız” dedi. ​

22.jpg11-005.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim