• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hızlı Tren ile Ankara-Sivas arası 2 saat olacak

Hızlı Tren ile Ankara-Sivas arası 2 saat olacak
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın Sivas 4. Bölge Müdürlüğü personeli ile düzenlenen iftar programında Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-Sivas arasının 2 saat olacağını açıkladı.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Bölge Müdürlüklerinde başlattığı iftar programlarına devam ediyor. Apaydın, Sivas 4. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen iftar programına katıldı.

Genel Müdür Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü, Özel Kalem Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ile Daire Başkanlarının da katıldığı programda konuşan Apaydın, “2023 hedeflerine birlikte ulaşacağız” dedi.

Devlet Demiryollarının 160 yıllık bir kurum olduğunu anımsatan Apaydın, Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan çalışmaların ardından 1950’li yıllardan sonra ihmal edildiğini, 2003 yılından itibaren ise yeni bir demiryolu seferberliğinin başladığını belirtti. Söz konusu seferberlik kapsamında bugüne kadar Yüksek hızlı, hızlı ve konvansiyonel hatlar olmak üzere toplam 1.805 km yeni demiryolu inşa edildiğini, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul arasında hizmete açtıkları YHT hatlarını başarıyla işlettiklerini vurguladı. Apaydın şunları kaydetti:

“YHT, HT ve konvansiyonel hatlarımızın inşası, mevcut hatların yenilenmesi, sinyalli ve elektrikli hale getirilmesi çalışmaları da devam ediyor. Bu çalışmalarımızı yaparken aynı zamanda trenlerimizi de işletiyoruz. Bu da büyük fedakârlık gerektiriyor. Gösterdiğiniz fedakârlıklar için sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İnşallah 2023 yılı hedeflerimize sizlerle birlikte, sizlerin gayretli çalışmalarınızla ulaşacağız.”

ANKARA-SİVAS ARASI 2 SAAT OLACAK

TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğünün çetin coğrafi şartlara sahip olduğuna işaret ederek, bu bölgede görev yapmanın da zorluklarına değinen Apaydın,  inşa aşamasındaki Ankara-Sivas arasında YHT hattında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, 2018 yılı sonunda hattı işletmeye açmayı planladıklarını, böylelikle Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresinin 2 saate düşeceğini aktardı. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattının yakında işletmeye açılacağını açıklayan Apaydın, söz konusu projeler tamamlandığında Sivas’ın öneminin artacağını sözlerine ekledi.

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a konuşmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri tarafından plaket takdim edildi.

Apaydın ve beraberindekiler, iftar programının ardında personel ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte istişarelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim