• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Hostesler şirketler için servet değerinde

Hostesler şirketler için servet değerinde
Kabin ekibi kadınlar olunca, uçaklar ağırlık avantajıyla az yakıt harcıyor. Varsayıma göre sadece THY’de, tüm kabin ekibi kadınlardan oluşsaydı yıllık 11.2 milyon $ yakıt tasarrufu yapılabilirdi.
Havayolu şirketleri yakıt tasarrufu için kabin ekibini kadın çalışanlardan oluşturdu, bu hesaba göre Türkiye’de en ‘avantajlı’ şirket, Atlasjet oldu. Hindistan’ın özel havayolu şirketlerinden Go Air’in, 2020 yılına kadar alacağı tüm uçuş görevlilerinin kadın olacağını, bunun gerekçesi olarak da yakıt tasarrufunu göstermesi, gözleri Türk şirketlere çevirdi. Kadınların erkeklerden 15-20 kilo hafif olacağını öngören Go Air’in bu yolla yıllık 500 bin dolar tasarruf planını Türk havayolu şirketlerine de sorduk. Türkiye’de uygulamayı hayata geçiren olmasa da kabin ekibinin tamamını kadınlardan oluşturan Atlasjet, en şanslı havayolu çıktı. Atlasjet’in kabin ekibi kadınlardan oluşuyor. 
 
187 BİN DOLARDAN OLDU
 
Corendon’un ise 164 kadın, 38’i erkek toplam 202 kabin memuru var. Corendon’un kabin ekibindeki 38 erkek, kadınlardan oluşsaydı, şirket yılda 187 bin 500 dolar yakıt tasarrufu yapacaktı. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketler hesaba katıldığında tasarruf miktarının 13 milyon dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor.
 
4 BİN  795 KADIN VAR
 
Türk Hava Yolları’nda (THY) kabin ekibi sayısı 6 bin 598 civarında. Kabin ekibi çalışanlarının 1. 803’ünü erkekler, 4 bin 795’ini ise kadınlar oluşturuyor. Yine aynı hesaba göre THY, kabin ekibinin tamamını kadınlardan oluştursaydı yıllık 11.2 milyon dolar yakıt tasarrufu yapacaktı.
 
TASARRUF İÇİN HANGİ HAVAYOLU NE UYGULUYOR?
 
- SİNGAPUR ve Northwest ve Havayolları dahil birçok şirket, tasarruf için lavabo ihtiyaçlarını karşılayan su deposunun %25’ini doldurmuyor. 
 
- CHINA Southern, uçuştan önce yolcularını havaalanında tuvalete gitmeleri konusunda uyarıyor. 
 
- JAPON Havayolları, çok tuvalete gidilmesin diye first-class dışında bira satışını yasakladı. 
 
- CATHAY Pacific şirketi, uçak boyalarını söktü, 200 kilo hafifledi. 
 
- BRITISH Airways, pilotlarına süzülerek inmeyi tavsiye ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim